5 recursos per continuar la lluita per la igualtat de gènere

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
El sostre de vidre és una metàfora que fa referència a les barreres que es troben les dones qualificades per poder accedir a càrrecs directius d'entitats o empreses. Font: Eugenia Ifer.
El sostre de vidre és una metàfora que fa referència a les barreres que es troben les dones qualificades per poder accedir a càrrecs directius d'entitats o empreses. Font: Eugenia Ifer.
La igualtat de gènere s’aconsegueix quan homes i dones gaudeixen dels mateixos drets i oportunitats en tots els àmbits de la societat.  Font: Eugenia Ifer.
La igualtat de gènere s’aconsegueix quan homes i dones gaudeixen dels mateixos drets i oportunitats en tots els àmbits de la societat. Font: Eugenia Ifer.

5 recursos per continuar la lluita per la igualtat de gènere

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

És important sensibilitzar les entitats i la ciutadania sobre els diferents aspectes de la igualtat de gènere.

Respectar la igualtat de gènere ja és un requisit legal que afecta entitats, empreses i administracions. Així mateix, independentment de les qüestions legals, es tracta que l'organització sigui coherent amb els seus valors. A continuació, es presenten cinc recursos que han creat administracions públiques o entitats sense ànim de lucre, per tal de contribuir a la lluita per assolir la igualtat de gènere.

Boja per tu

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha creat un còmic per abordar la problemàtica de la violència de gènere. Aquest document està dirigit principalment al jovent.

ODS 5. Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes

La Diputació de Barcelona ha preparat un dossier per continuar treballant en el reconeixement i el repartiment equitatiu de les cures familiars, la igualtat d’oportunitats al mercat laboral o la violència masclista, entre d’altres.

Guia de comunicació inclusiva

L’Ajuntament de Barcelona ha desenvolupat una guia pràctica per fomentar l’ús de la comunicació inclusiva. Aquest document, no només se centra en el llenguatge inclusiu, sinó que també desenvolupa l’ús correcte de les imatges i l’accessibilitat de la informació.

Claus per a un abordatge feminista de l’assetjament masclista en l’àmbit laboral

La Fundació Surt ha creat una guia per treballar l’assetjament masclista a la feina. Aquest document aprofundeix en quines són les violències masclistes que es poden trobar en l’àmbit laboral o de quins recursos i procediments disposen les entitats per fer front a aquesta situació, entre d’altres.

Una perspectiva de gènere a l’ocupació al tercer sector

Suport Tercer Sector de Fundesplai conjuntament amb l’Institut Català de les Dones ha preparat un estudi sobre la situació de la bretxa salarial al tercer sector a Catalunya. Aquest document pretén ser una eina per continuar millorant en la igualtat efectiva entre dones i homes.

Afegeix un comentari nou