Sense aiguamolls no hi haurà aigua

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Sense aiguamolls no hi haurà aigua

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Aquest any, el Dia Mundial de les Zones Humides, el 2 de febrer, es dedica a “les zones humides i el maneig de l'aigua” amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la interdependència de l'aigua i els aiguamolls, indicar mitjans per compartir l'aigua d'una manera equitativa i aconseguir que es comprengui que sense aiguamolls no hi haurà aigua.

Cada 2 de febrer, se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides, en commemoració de la data en què es va adoptar la Convenció sobre les Zones Humides l'any 1971 (Convenció de Ramsar).

El Dia Mundial de les Zones Humides té com a objectiu divulgar el valor d'un dels ecosistemes més diversos i rics biològicament però, alhora, particularment fràgils i vulnerables.

A més, aquest any, Ramsar recull la proclamació que ha fet les Nacions Unides per al 2013 com a Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua, i dedica aquest dia a analitzar la connexió entre l'aigua i les zones humides.

A Catalunya

A casa nostra, hi ha gairebé 3.000 zones humides, recollides a l'Inventari de zones humides de Catalunya.

En motiu d'aquesta commemoració, s’han organitzat diverses activitats l'1 de febrer i dies posteriors, com xerrades, passejades, documentals, exposicions o jornades d'anellament, en algunes d'aquestes zones, organitzades pels diferents parcs naturals i entitats ambientals. Aquí n'hi ha un recull:

Dissabte, 2 de febrer: diferents activitats durant tot el cap de setmana que inclouen una sortida guiada amb bicicleta, una exposició i entrega de premis del "I concurs de fotografia de natura Mas d'en Dorra" a la galeria d'art a Fortià.

Dissabte, 2 de febrer: passejada guiada per l'Espai Natural del Remolar-Filipines, un lloc emblemàtic del delta del Llobregat amb grans valors naturals reconeguts internacionalment.

1, 6 i 10 de febrer: diverses activitats (que inclouen presentacions, cinema documental i una plantada d'arbres).

Dissabte, 2 de febrer: jornada d’anellament i revisió de les caixes-niu de l’espai natural.

Diumenge, 3 de febrer: diverses activitats (una acció de voluntariat i una visita naturalista, l'alliberament d'alguns exemplars d'ocells i el documental "Nòmades del vent").

Diumenge, 3 de febrer: presentació de la panoràmica 360º de la Reserva Natural de Sebes.

    Divendres, 1 de febrer: xerrada "Funcions i serveis de les zones humides":

    Afegeix un comentari nou