Economia i sobirania alimentària, a debat a la Facultat de Veterinària de la UAB

Fundació Autònoma Solidària
Il·lustració de la Via Campesina, l'organització que va encunyar el concepte de Sobirania Alimentària
Cultiu de vegetals
Pla de sobirania alimentària a Burkina Faso

Economia i sobirania alimentària, a debat a la Facultat de Veterinària de la UAB

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La FAS organitza el proper 9 de febrer el debat 'Economia i sobirania alimentària' per tal d’estimular la discussió científica entre el professorat i personal investigador de la Facultat de Veterinària.

El 9 de febrer, a les 11h del matí, es durà a terme a la Sala de Juntes de la Facultat de Veterinària el debat 'Economia i sobirania alimentària'. La jornada comptarà amb Jordi Rosell, professor titular del Departament d’Economia Aplicada i especialista en desenvolupament rural i política agrària, i Gonzalo Gamboa, doctor en Ciències Ambientals (UAB) i investigador a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA). El moderador serà Xavier Such, professor titular del Departament de Ciència Animal i dels Aliments, i membre del GEDEF de Veterinària.

L’objectiu principal de la trobada és estimular la discussió científica entre el professorat sobre les implicacions econòmiques de la sobirania alimentària. Així doncs, el debat oferirà una doble perspectiva a partir de la confrontació de posicions.

La Via Campesina va encunyar el terme de sobirania alimentària per a referir-se a "el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten", és a dir, decidir alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i garantir la seguretat alimentària. Des de la seva creació, el concepte de sobirania alimentària ha estat sotmès a molts debats. La Via Campesina és una organització internacional que coordina organitzacions camperoles, petits i mitjans productors, dones rurals, comunitats indígenes, treballadors agrícoles migrants, joves i sense terra. El seu objectiu és la lluita per aconseguir que l'alimentació esdevingui un dret i no una mera mercaderia, el seu model d'alimentació contempla doncs, una alimentació ecològica, sostenible i local.

El debat “Economia i sobirania alimentària” s’emmarca dins d’un cicle de debats en l’àmbit de la sobirania alimentària organitzat pel GEDEF - Veterinària, un grup de treball que, amb el suport de la FAS, vol promoure el coneixement i la discussió entorn a aquest paradigma. El cicle és una proposta de continuïtat al diàleg iniciat amb el professorat de la facultat arran de la jornada “La sobirania alimentària als estudis de la Facultat de Veterinària de la UAB” organitzada al 2016 i el debat “Transgènics, pros i contres” celebrada al 2017.

Afegeix un comentari nou