A favor de la gestió pública de l'aigua

  • Imatge extreta del video explicatiu "Water is a human right"

    Imatge extreta del video explicatiu "Water is a human right"

La Plataforma "Aigua és Vida" denuncia el procés de privatització de la gestió de l'aigua a Catalunya i fa campanya per la gestió pública d'aquest bé comú. Ha engegat una recollida de signatures per demanar al Parlament Europeu que deixi l'aigua fora de les lleis de mercat.

Segons la Plataforma "Aigua és vida" -integrada per associacions veïnals, sindicals, ecologistes i solidàries per una gestió no mercantil de l'aigua a Catalunya - el procés de privatització deixa a mans privades el dret humà bàsic d'accés a l'aigua potable i posa en perill la recuperació dels cabals mínims de manteniment pel Ter i en general el compliment del pla de gestió de les conques internes de Catalunya.

Recollida de signatures a la Unió Europea

La Plataforma "Aigua és Vida" impulsarà a Catalunya la recollida de firmes per una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) coordinada per la Federació de Sindicats Europeus de Serveis Públics, mitjançant la qual s’insta a la Comissió Europea a frenar per llei la consideració de l’aigua com un bé mercantil i que es reconegui efectivament el dret humà que és.

Des de la Federació de Sindicats Europeus de Serveis Públics s’ha impulsat aquesta iniciativa per reclamar el compliment efectiu del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament. Entre els seus objectius destaca l’exigència que els serveis d’aigua i sanejament no es regeixin per les normes del “mercat interior” i que s’excloguin els serveis d’aigua de l’àmbit de la liberalització.

Així ho expliquen en aquest vídeo (en anglès):

 

La iniciativa, que està present a la majoria de països de la Unió Europea, necessita recollir un mínim d’un milió de firmes repartides en almenys nou estats. A l’Estat espanyol, on la iniciativa es coordina des de CCOO i UGT i compta amb el suport d’"Aigua és Vida", es necessiten recollir un mínim de 50.000 firmes.

Afegeix un comentari nou