Noves idees per a la comunicació ambiental

  • Campus Gutenberg 2017

    Els Campus Gutenberg és una oportunitat per descobrir noves estratègies de divulgació en la comunicació científica i l'ambiental - Font: XVAC

El Campus Gutenberg és una enriquidora trobada per reflexionar i conèixer propostes innovadores sobre comunicació científica. Se celebra enguany el 18 i el 19 de setembre a Barcelona.

Els científics i les científiques estan acostumats a comunicar amb el seu entorn, amb persones amb les que comparteixen conceptes, informacions, llenguatge i interessos. Però la ciència i la investigació té per objectiu millorar la vida en la societat en general, i per això és important que aprengui a comunicar entrant en el cap i en el cor de totes les persones, siguin quins siguin els seus coneixements o interessos previs, i preveient les emocions i les dificultats a les quals hauran de fer front.

La comunicació científica busca la manera de fer atractius i senzills, però sense perdre rigor, els complexos arguments científics per fer que arribin a la ciutadania comuna. Es tracta d'una forma concreta de comunicar que no pot ser delegada només a les persones periodistes o només a les científiques: cal un treball conjunt per trobar la recepta per explicar ciència i tecnologia de forma fascinant per al gran públic.

Campus Gutenberg reuneix a Barcelona el 18 i 19 de setembre un gran nombre de persones que treballen i estan interessades en la comunicació i la divulgació científica. Esdevé una oportunitat excepcional de conèixer noves fórmules i estratègies per comunicar la ciència. 

De twitter a les infografies, de la recerca a les emocions

El Campus s'obre amb una taula rodona amb la presència de periodistes dedicats a la comunicació ambiental. Maria Josep Picó, Joaquim Elcacho i Arturo Larena parlaran d'idees i oportunitats innovadores en aquest ambit.

L'ampli programa de tallers, laboratoris d'idees, microxerrades, contempla l'ús de la imatge i l'audiovisual, les emocions, com tractar els temes tabú, l'ús del còmics, de twitter, de la ciència ciutadana o la creació d'esdeviments divulgatius.  Els Premis Gutenberg posaran la mirada en alguns casos d'èxit, però també en les grans pifies de la comunicació científica. 

Campus Gutenberg és una iniciativa del Màster de Comunicació Científica, Médica i Ambiental de la UPF Barcelona School of Management, amb el suport de la Fundació "la Caixa, i la colaboración del Centre d'Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF), l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía, Industria y Competitividad.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou