Quanta energia s'ha produit amb el sol i el vent dels darrers dies?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Quanta energia s'ha produit amb el sol i el vent dels darrers dies?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Barcelona Televisió (BTV) estrena un espai pioner d'impuls a les energies renovables dins l'espai meteorològic, amb la col·laboració de l'associació Ecoserveis.

Sabies que durant la setmana del 22 al 28 de gener d'aquest any es va produir a Catalunya prou electricitat a través de l'energia eòlica, com per abastir el 53% de les llars catalanes?

Dades com aquesta les podràs seguir cada divendres, a partir del 31 de gener, a "El Temps i les renovables "a BTV, de la mà de la televisió local i l'associació Ecoserveis que col·laboren juntes per promoure les energies renovables dins de l'espai meteorològic.

En aquesta secció, s'informarà cada setmana de les dades d'energia solar fotovoltaica, tèrmica i eòlica registrades a la ciutat.

D'aquesta manera, s'hi indicaran les necessitats d'electricitat i d'aigua calenta que s'han pogut cobrir a les llars de Barcelona fent ús d'aquestes energies i les que es podrien cobrir, si es disposés d'una instal·lació fotovoltaica o tèrmica a casa.

Pel que fa l'energia eòlica, es donarà informació sobre el número d'habitatges que s'han cobert gràcies a l'electricitat generada pels parcs eòlics instal·lats a Catalunya, i les condicions de vent de la setmana anterior.

En aquest sentit, BTV i Ecoserveis participen en un projecte pioner -és la primera televisió de tot l'Estat espanyol que ofereix aquest tipus d'informació- per tal d'apropar les renovables als ciutadans, perquè es plantegin instal·lar-se a casa seva sistemes alternatius d'energia o contractar energia verda, i es facin la seva pròpia fórmula per estalviar en el consum energètic. Amb tot, contribuir a arribar als objectius climàtics que marca la Unió Europea.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte europeu EnergizAIR. Ja s'ha posat en marxa en diferents mitjans de comunicació d'estats com Bèlgica, França, Itàlia, Portugal i Eslovènia.

Podeu consultar l'espai del temps a BTV i el projecte europeu EnergizAIR i la nova web espanyola del projecte.

Afegeix un comentari nou