Les vacances són un bon moment per fotografiar la biodiversitat del nostre entorn, per contribuir a documentar científicament la nostra flora i fauna i fins i tot...per participar en un concurs fotogràfic.
La fotografia de natura és tota una especialitat, una passió i un hobbie, però també és una manera de documentar la biodiversitat, en quantitat i qualitat. El boom de les tecnologies dels darrers anys permet obtenir "captures fotogràfiques", i, per tant dades, amb molta inmediatesa, en gran volum, i, sobretot, de forma col·laborativa.
Aprofitant aquestes facilitats que ofereixen les noves tecnologies, entitats científiques i ambientals conviden a tot aficionat a la fotografia i a la natura a compartir les seves imatges per ampliar, així, el coneixement actualitzat de la biodiversitat.
Només cal natura i el teu mòbil
Un d'aquests projectes és iNaturalist, una comunitat en línia construida a partir de la suma d’observacions de la biodiversitat a tot el món i amb dades en obert perquè pugui ser una eina de treball per tots aquells que contribueixen a la preservació de la flora i la fauna.
Després de posar en actiu la versió en català, castellà, gallec i euskera de l'aplicacio mòbil d'iNaturalist, ara el Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals (CREAF) impulsa la primera edició de CLICKFauna iFlora.
Es tracta d’un concurs fotogràfic en què es premiaran les millors imatges preses des del mòbil que tinguin com a protagonistes animals i plantes de tot el món i que se centrin en una sola espècie per tal que es puguin recòneixer bé.
Les fotografies presentades al concurs s’introduiran també en aquesta plataforma com a "observacions" (amb la seva coordenada i proposta de nom de l'espècie), perquè pugui ser utilitzada pels científics que estudien la biodiversitat mundial. El concurs és obert fins el proper 15 de setembre i està pensat per a tothom i especialmente per amants de la natura, excursionistes i naturalistes.
Consulta les bases del concurs.
La biodiversitat no hi entén de fronteres
Amb l’aplicació iNaturalist, no només es pot registrar la foto d’insectes, amfibis, rèptils, mamífers, plantes, ocells i fongs i penjar-les online associades a una coordenada, una data i una hora, si no que amb l’ajut de milers de ciutadans de tot el món, es poden crear inventaris de natura a temps real i a gran escala, a l'abast de tots els que es contribueixen a conservar-la.
Afegeix un nou comentari