Aprendre a defensar els teus drets

Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aprendre a defensar els teus drets

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El col·lectiu "Defender a quien defiende" imparteix una formació sobre eines per combatre la vulneració de drets fonamentals en els espais de protesta.

Defender a quien Defiende és una plataforma multidisciplinària formada per professionals de diversos àmbits: defensors dels drets humans, periodistes, experts legals, universitats i organitzacions del tercer sector. El seu objectiu és combatre les injustícies i vulneracions de drets en entorns de protesta social i ajudar a denunciar i combatre els casos de violència i tortures per part de cossos de seguretat.

El pròxim 24 i 25 de febrer representants de Defender a quien Defiende seran a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. “La UB ha estat implicada al col·lectiu des de l'inici, sobretot, connectada a través del professor David Bondia. Ell va ser el coordinador d'una de les primeres recerques que vam publicar sobre Lleis Mordassa i Criminalització de la protesta a l'Estat espanyol. Tenir lligams amb una universitat ens brinda la possibilitat de poder fer recerques més acadèmiques, a més ens obre les portes a poder organitzar actes i activitats més properes als joves estudiants”, explica Thais Bonilla, membre del col·lectiu.

De fet, actualment, Defender a quien Defiende ha centrat molts esforços a combatre de manera activa l’anomenada Llei de Seguretat Ciutadana o Llei Mordassa, molt polèmica per la reducció de drets de protesta i comunicació que suposa. “Les creixents multes imposades a col·lectius i activistes que, de fet, han encunyat el terme burorepressió, també provoquen que la protesta social minvi. Tot i això, també cal dir que les protestes (com ja es va veure pel 15M) es reinventen”.

La formació de la UB es durà a terme divendres 24 de febrer de 17 a 21 hores i dissabte 25 de febrer de 9.30 a 14 hores a la Facultat de Filologia. Tindrà una primera part teòrica on es tractarà la situació actual dels drets civils i polítics i després s’iniciarà la part pràctica, la principal. Aquesta formació compta amb el suport virtual de l’AulaIDHC, la Plataforma de formació en línia de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. “A més, aquesta formació posarà en contacte a les persones que s’hi apuntin amb una eina que estem desenvolupant a l'Estat espanyol anomenada Malla (http://redmalla.net) que afavoreix la creació de xarxes i millora la comunicació entre la ciutadania que es mobilitza”.

Afegeix un comentari nou