Campanya de seguiment i denúncia del discurs racista en la política

  • Campanya Mistos Electorals

    Campanya Mistos Electorals

  • Imatge d'un vídeo de la campanya Mistos Electorals

    Imatge d'un vídeo de la campanya Mistos Electorals

Durant la campanya electoral per a les eleccions generals del 20 de novembre, SOS Racisme Catalunya posa en marxa una nova edició dels Mistos Electorals, càpsules de vídeo que denuncien el discurs racista dels partits polítics, la intoxicació mediàtica i la demagògia vers la població immigrada i altres col·lectius minoritaris.

Amb aquesta campanya l'entitat antiracista analitza aquells arguments que posen en perill la convivència o que difonen idees racistes, i denuncia públicament aquests discursos, contra-argumentant-los a través d'unes càpsules de vídeo.

El 10 de novembre es va publicar el primer vídeo, on l'actriu Mònica Lucchetti amb un mapa de Catalunya i de l'estat al darrera explica on hi ha "riscos de tempesta, incendis, pol·lució...", és ha dir, quins discursos polítics amaguen una amenaça per a la convivència. Amb ironia i sarcasme analitzen els discursos dels candidats de CIU, Partit Popular i Plataforma per Catalunya.

Mistos electorals eleccions generals 2011, capítol 1 from SOS Racisme-Catalunya on Vimeo.

 

Aquest dijous, 17 de novembre, es presentarà la propera càpsula. Els vídeos es poden veure al bloc de la campanya i a LaTele.cat.

Aquesta iniciativa no rep cap ajuda ni subvenció institucional i, per això, busquen petites donacions a través de Verkami.

Afegeix un comentari nou