Canalitzar les inquietuds implicant usuaris i familiars

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Canalitzar les inquietuds implicant usuaris i familiars

Resum: 

Josep Serrano és el director gerent de la Fundació per a l'atenció a persones dependents, una de les entitats més importants de Catalunya en l’atenció de persones dependents.

Imatge de Josep SerranoLa Fundació per a l'atenció a persones dependents, entitat dedicada a l’atenció de persones dependents, compta amb més de 7000 usuaris dels seus serveis i una residència per a gent gran que ha esdevingut un autèntic referent a Cornellà de Llobregat, on es troba la seu de l'entitat.

Josep Serrano participarà a la jornada de Suport Associatiu -que es celebrarà el dia 12 de desembre- on explicarà la seva experiència implicant usuaris, familiars i treballadors en les activitats de l'entitat.

En primer lloc, ens pots explicar a què es dedica la Fundació?

Atenem necessitats assistencials de gent gran i persones en situació de dependència i de les seves famílies. Principalment actuem a la ciutat de Cornellà, on tenim una residència i prestem serveis d’atenció domiciliària, però també atenem a altres col.lectius, com els familiars, a la resta de la província de Barcelona.

A quants usuaris esteu arribant en l’actualitat?

Quan acabi l’any haurem atès més de 7.000 persones.

Acabeu de complir els tres anys des que vau obrir la Residència Teresa Duran, punt neuràlgic de les vostres activitats. Quin resum faries?

El Patronat de la Fundació va apostar decididament per intentar que la Residència Teresa Duran fos un referent en l’atenció a les persones grans i dependents i que fos una plataforma de serveis comunitaris.

També volíem que fos un impuls a la creació de llocs de treball a la ciutat, i al marge dels que tenim de forma directa, les aliances amb altres entitats de la ciutat han facilitat que persones en situació de risc d’exclusió social hagin trobat feina en aquest sector.

La llista d’espera d’usuaris continua creixent, el que entenem com que la qualitat percebuda pels usuaris i el boca-orella funciona.

Teniu una plantilla força gran, com gestioneu els vostres recursos?

Actualment ens organitzem en 4 àrees d’activitat, cadascuna amb un nivell de gestió adequat als recursos que mobilitza. Intentem que la gestió del dia a dia sigui el més propera possible.

També intentem que existeixi complementarietat entre els diferents serveis, la qual cosa permet que els que hi treballem siguem conscients de tot el que es fa a la Fundació i que el nostre paper sigui rellevant per als objectius de tots.

A part del personal contractat feu programes de voluntariat. Com funcionen?

Alguns projectes dels que fem no serien possibles sense la participació del voluntariat. Comptem amb una persona responsable de voluntariat que es coordina amb tots els serveis de la Fundació i està en contacte amb el Punt de Voluntariat de la ciutat (tenen una borsa de més de 400 persones) per canalitzar tant les nostres demandes com les inquietuds del voluntariat.

Realitzeu diverses campanyes al llarg de l’any. Com decidiu el moment i les necessitats?

La Fundació i l’Ajuntament col·laborem en la creació de respostes a demandes socials concretes de la ciutat, i hem consolidat alguns dispositius per atendre la gent gran que viu sola durant l’estiu, facilitar activitats inclusives a nens amb discapacitats o facilitar que la Botiga Solidària de la ciutat atengui les necessitats alimentàries dels infants de la ciutat durant les vacances escolars.

També crec que teniu formes de participació dels propis usuaris dels serveis. Em pots parlar d’aquestes?

Comptem amb Assemblees d’usuaris i familiars i Consells de Participació a la Residència, per canalitzar informació i inquietuds. I regularment convoquem a tots els usuaris i familiars dels serveis per rendir comptes del funcionament de la Fundació.

Afegeix un comentari nou