Colectic ofereix sessions d'empoderament per a dones migrades i refugiades

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
El 16 d'octubre es va realitzar la sessió d'empoderament sobre drets laborals amb l'Anna Olivos, experta en drets de la migració Font: Colectic
El 16 d'octubre es va realitzar la sessió d'empoderament sobre drets laborals amb l'Anna Olivos, experta en drets de la migració Font: Colectic

Colectic ofereix sessions d'empoderament per a dones migrades i refugiades

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

Colectic ha engegat un cicle formatiu adreçat a dones migrades i refugiades de totes les edats en diversos temes com els drets laborals, l’habitatge, la salut, l’educació o els drets digitals a través del projecte internacional Wemin.

Entre els mesos d’octubre i novembre, es treballaran diferents temàtiques amb les participants de forma comunitària i transversal. Cada dimecres, les assistents podran assistir a sessions formatives i debats amb dones expertes sobre temes de la vida quotidiana on aprendran diverses eines que els hi ajudaran en el dia a dia.

La primera formació sobre drets laborals s’ha realitzat a l’Institut d’Educació Secundària Miquel Tarradell on la politòloga Ana Lucía Olivos, membre del European Migration Advisory Board de la Comisió Europea, ha impartit una formació sobre polítiques relacionades amb l’accés als drets de les persones refugiades i migrades promovent una narrativa positiva sobre la migració i l’asil.

Les properes sessions aniran enfocades a afrontar els problemes de l’habitatge i obtenir ajuda amb l’Aleksandra Semeriak, professional amb experiència en el sector de l’organització cívica i social i integració social, educació, habitatge i gestió de partenariats i conèixer els serveis educatius de suport de la ciutat i com interactuar amb les escoles i centres amb Berta Mora, educadora.

Per afavorir l'assistència de les mares amb infants, el projecte compta amb un espai "babyfriendly".

Aquesta iniciativa, vol trencar els estereotips i models que fomenten les desigualtats socials per enfortir les comunitats i advocar pel exercici del dret a la ciutadania plena que serveixi com a instrument per a la democràcia, la construcció d’una societat igualitària i la participació activa i el lideratge de totes les dones.

Les dones interessades poden posar-se en contacte amb Colectic a través de l’adreça de correu electrònic wemin@colectic.coop o realitzar les inscripcions a través del web del projecte.

Afegeix un comentari nou