Desenes de personalitats se sumen a la campanya #votinvisible de la Fundació Arrels

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
La professora de la Blanquerna i experta en comunicació no oral, Patrycia Centeno, cedeix el seu compte al David Font: Patrycia Centeno @Politicaymoda
La professora de la Blanquerna i experta en comunicació no oral, Patrycia Centeno, cedeix el seu compte al David
L'actriu i poetessa Estel Solé cedeix el seu compte al Gustavo Luis Flores Font: Estel Solé @EstelSole
L'actriu i poetessa Estel Solé cedeix el seu compte al Gustavo Luis Flores
El periodista Arturo Puente cedeix el seu compte a la María Pilar Font: Arturo Puente @apuente
El periodista Arturo Puente cedeix el seu compte a la María Pilar

Desenes de personalitats se sumen a la campanya #votinvisible de la Fundació Arrels

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Desenes de personalitats amb molts seguidors de Twitter com Patrycia Centeno, Vicent Partal o David Fernàndez, s'han sumat a aquesta iniciativa que visualitza una realitat sovint incòmode per la societat, com són les persones sense llar

A les 18 hores d’aquest dimecres, 22 de maig, i quatre dies abans de la convocatòria d’eleccions municipals i europees, les línies de temps de Twitter s’han omplert de missatges de diverses personalitats que habiten aquest petit ecosistema, explicant que cedien les piulades del seu compte durant dues hores a persones sense llar, perquè llencessin missatges cap als candidats, en aquest cas, a l’alcaldia de Barcelona.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Arrels, que vetlla per les persones sense llar i sense sostre. Sota el paraigua de la xarxa social Twitter, amb l’etiqueta #votinvisible i el lema ‘Suma’t per donar veu a les persones sense llar’, Arrels ha contactat amb més d’una vintena de personatges famosos, i els han fet fer tàndem amb persones que viuen o han viscut al carrer. La personalitat presentava la persona sense llar, i aquesta utilitzava l’altaveu del compte de Twitter del famós per expressar alguna proposta o alguna petició als polítics.

Efectivament, es tracta de sensibilitzar a les candidatures, però també a les persones usuàries d’una realitat sovint incòmoda, com és la presència de persones dormint al carrer. La Fundació Arrels ha aprofitat per fer arribar les seves cinc demandes: promocions d’habitatge públic específiques per als sense sostre, més espais de baixa exigència a cada barri, mirar més enllà del termòmetre per actuar sobre la problemàtica dels sense sostre, modificar l’ordenança de civisme i menys intervenció policial en pro de la social.

Aquesta és la segona vegada que s’activa aquesta campanya. La primera va ser abans de les eleccions generals de 2016, i l’impacte dels missatges es creu que va arribar a més de 20,5 milions de pantalles. En aquesta edició hem vist piulades de persones sense llar als comptes de Patrycia Centeno, Vicent Partal, David Fernàndez, Estel Solé, Màrius Serra, Arturo Puente, Pere Escobar, Montse Santo, i molts més. Per seguir la iniciativa, només cal connectar-se a l’etiqueta #votinvisible.

Afegeix un comentari nou