El 28 de maig, celebra el Dia del Joc!

  • Cartell del Dia del Joc 2012

    Cartell del Dia del Joc 2012

  • Cartell del Dia del Joc de la Plataforma Ludicosocial

    Cartell del Dia del Joc de la Plataforma Ludicosocial

"Aquí juga tothom" és el lema del Dia Mundial del Joc 2012. L'Associació Internacional pel Dret a Jugar (IPA Espanya) i l'Associació de Ludoteques de Catalunya (ATZAR) fan una crida per tal que tothom celebri dilluns 28 de maig aquesta diada, tot recuperant el joc com una il·lusió i un repte compartit.

El bloc del Dia del Joc afirma que "per sort, jugar no és només cosa de nens" i tot seguit enumera els beneficis d'aquesta pràctica: "El Joc ens converteix en persones curioses, obertes al canvi, compromeses, crítiques, lliures, creatives, positives i alegres". Per això, ens anima a estimular la capacitat de joc dels nens/es i joves i a recobrar la nostra.

Descobrir nous jocs de tauler (didàctics, cooperatius...) o recuperar jocs tradicionals i populars catalans poden ser dues maneres de celebrar el Dia Internacional del Joc. A la página del Facebook del Dia del Joc, trobaràs d'altres idees i suggeriments per fer-ho!

El Dia Mundial del Joc reivindica el joc com una valuosa eina per generar una societat millor i defensa el dret a jugar de totes les persones d'arreu del món.

Aquesta diada va néixer l'any 1998 de la mà de l'Associació Internacional de Ludoteques, ITLA (International Toy Library Association). Des de llavors, cada any s'organitzen activitats lúdiques arreu del món. A l'Estat espanyol està impulsat per l'Associació Internacional pel Dret a Jugar (IPA Espanya) i l'Associació de Ludoteques de Catalunya (ATZAR) i compta amb la col·laboració de l'administració pública, entitats, institucions i persones individuals.

 

28 idees per jugar

En el marc del Dia del Joc, l'associació Plataforma Ludicosocial realitzarà una activitat dissabte 26 de maig, amb l'objectiu de donar idees per jugar el dia 28 a aquelles persones que volen saber què hi ha de nou en el món dels jocs de taula. L'activitat es farà durant tot el dia 26 davant la botiga JugarXJugar (Avinguda Gaudí, 39) de Barcelona.

 

Estem fets per jugar i ens fem jugant

Si vols conèixer els beneficis de jugar escolta aquest capítol del programa "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio:

Afegeix un comentari nou