Àmbit de la notícia
Comunitari

El Consell de la Joventut de Barcelona presenta l’Informe 2009 sobre la situació dels i les joves de Barcelona i les polítiques públiques de joventut

L’afectació de la crisi entre els joves de la ciutat, el desenvolupament del Pla d’Equipaments Juvenils i l’ús de l’espai públic són alguns dels elements més destacats que s’hi valoren.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha presentat als mitjans l’Informe 2009 sobre la situació dels i les joves de la ciutat i la seva valoració sobre les polítiques públiques de joventut. L'informe se centra en l'afectació que ha tingut la crisi entre els i les joves, la imatge social del jovent, el foment de la participació juvenil i les dificultats que tenen els i les joves per implicar-se en la millora de la ciutat, les polítiques de pau i cooperació municipals i el model de ciutat. En conjunt, el document és un anàlisi de la situació global de Barcelona i de les polítiques públiques des del punt de vista juvenil hi ha estat realitzat pel secretariat del Consell de la Joventut de Barcelona, recollint les demandes i inquietuds de les entitats juvenils que formen part d’aquesta plataforma.

La presentació ha anat a càrrec de la presidenta del Consell, Marta Cots. En el document es destaca que la crisi s’ha acarnissat especialment amb la població juvenil (16-29 anys) i ho demostra amb dades significatives, com el fet que l’augment de l’atur juvenil a la ciutat de Barcelona des del 2007 és del 89% mentre que per a la resta de les edats ha estat d’un 67%, 22 punts per sota. Des del CJB es denuncia que des de les administracions no s’han fet tots els esforços possibles per evitar aquest fet.

En l’informe també s’exposa l’estat de les actuacions previstes per al 2009 pel que fa al Pla d’Equipaments Juvenils de Barcelona (2008-1015). Tot i que el Consell va donar suport al Pla, es considera molt negatiu que no s’hagin completat totes les actuacions previstes per a l’any 2009. També es denúncia que l’”Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic de Barcelona” ha comportat molts problemes per tal que les entitats juvenils poguessin fer us d’aquest espai públic per a les seves activitats. Des del CJB es demana que no es retalli la capacitat del moviment associatiu com a agents clau d’educació en valors a través de normes que provoquin una excessiva restricció de les activitats al carrer.

En el document també es denuncia que durant l’any 2009 s’ha generat una important campanya negativa d’estigmatització del col·lectiu juvenil a través del concepte ni-ni (ni estudia-ni treballa) i es proposa que Barcelona ha de deixar l’actual model de ciutat per apostar per un de més sostenible.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari