El Festival Esperanzah es cooperativitza

Colectic - Comunitari
Aquest festival es fa al Prat de Llobregat al mes d'octubre Font: Esperanzah
Aquest festival es fa al Prat de Llobregat al mes d'octubre Font: Esperanzah

El Festival Esperanzah es cooperativitza

Colectic - Comunitari

Resum: 

L'esdeveniment solidari que té lloc a l'octubre al Prat de Llobregat acaba de convertir-se en una cooperativa, coincidint amb els seu desè aniversari, que vol millorar la societat a través de la cultura.

Des del 19 maig, el Festival Esperanzah ha iniciat una nova etapa amb un nou sistema de governança i un model innovador per intentar donar resposta a les necessitats que es plantegen socialment i intentar equilibrar les desigualtats. D'aquesta manera, obre les portes a la participació del públic, artistes, periodistes, administració pública, etc.

Aquesta iniciativa va néixer amb la voluntat de dignificar l'estigmatitzat barri de Sant Cosme a partir de la dinamització cultural. A partir d'ara espera aportar més recursos a projectes d’impacte social, apostant per l'economia solidària i per la feminització de la societat.

Per fer-se soci o sòcia de la cooperativa cal fer una aportació de capital social que suposa una corresponsabilització amb el projecte i que permet participar amb total llibertat en les decisions que s’hauran de prendre de manera col·lectiva. Trobaràs més informació al web del Festival.

Als darrers quatre anys la iniciativa ha destinat més de 400.000 euros a projectes socials com ara Proactiva Open Arms, Dones sàvies de Sant Cosme, Pallasos en Rebeldía, Stop Mare Mortum o Alboan. També ha aconseguit un ecosistema local d’economia solidària que abraça més de 50 iniciatives amb més de 100 llocs de treball i una facturació que supera els 3,8 milions d’euros.

Afegeix un comentari nou