El potencial dels intercanvis en cadena

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El potencial dels intercanvis en cadena

Resum: 

Cadena de cambios, portal ideat per tres joves valencians, fomenta els intercanvis d'objectes i serveis. Fins aquí, res de nou. Però conscients de la dificultat de trobar dues persones que coincideixin en el que ofereixen i volen, aquest portal facilita els bescanvis entre més de dues persones, és a dir, els intercanvis en cadena.

Estalviar diners o col·laborar amb un entorn més sostenible allargant la vida de molts estris, són alguns dels beneficis del bescanvi. En l'actualitat existeixen força iniciatives que el promouen, com xarxes i mercats d'intercanvi. A Internet també podem trobar plataformes per poder intercanviar objectes i serveis. Però, sovint costa trobar algú que vulgui el que tu ofereixes i ofereixi el que tu vols.

El portal Cadena de cambios va néixer l'any passat amb l'objectiu d'oferir un espai de contacte a aquestes persones, però, amb una característica que el fa diferent: promou intercanvis en cadena, és a dir, entre moltes persones. Així, no es basa en el contacte entre dues persones, sinó que el procés pot estendre’s a més gent.

Els usuaris d'aquesta xarxa s'hi registren amb el compte de Facebook i indiquen què ofereixen i què volen. Poden anar mirant les ofertes d'altres usuaris i quan troben una cosa que els interessa hi poden fer clic. En aquest moment els engranatges de "Cadena de cambios" es posen en marxa per tal de trobar la manera de que puguis aconseguir allò. Aquesta imatge reflecteix perfectament la filosofia del portal:

Els tres joves valencians que han posat en marxa aquesta iniciativa són Juan Martí, Manuel Velduque y Fermín Sáezn. Informàtics de professió, han creat una plataforma que aspira a facilitar intercanvis a gran escala, tot aprofitant les xarxes socials.

Afegeix un comentari nou