En Santi i les persones amb disminució psíquica

Autor/a: 
Mar Solà
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

En Santi i les persones amb disminució psíquica

Autor/a: 
Mar Solà

Resum: 

El programa de la Festa Major de Mataró inclou una jornada que té com a protagonista el Projecte Santi, una iniciativa que treballa per explicar què fan i com viuen les persones amb discapacitat intel·lectual.

Mataró celebra Les Santes, la seva Festa Major, del 25 al 29 de juliol. Dins la seva programació i per segon any consecutiu, tindran lloc les "Dissantes", una jornada d’activitats dirigida a donar a conèixer el Projecte Santi i l'entitat que l'impulsa: la Fundació Maresme.

En Santi es defineix com "la il·lusió, l'esperança, l'esforç i l'energia de tantes i tantes persones que treballen dia a dia, perquè jo sigui una realitat!". Ell s'esforça perquè la societat tingui una visió positiva i realista de les persones amb discapacitat i perquè aquestes no pateixin situacions d'exclusió social.

Una de les activitats preferides d'en Santi són les "Dissantes", que aquest 2014 tindran lloc el dissabte 26 de juliol. Si l'any passat va demanar a D'Callaos que composessin una cançó que portés per títol "Jo sóc com tu", aquest any ha demanat a La Pegatina la seva col·laboració.

El videoclip que han rodat compta amb la participació d'actors com Lluís Homar i actrius com Sílvia Munt, però en Santi proposa que sigui molta més la gent que se n'aprengui els passos i balli la coreografia el dissabte 26 a les 12h, hora en què es farà una flashmob per la discapacitat intel·lectual.

El llenguatge de signes és la base dels moviments i, per memoritzar –los, s'ha gravat un vídeo.

A banda de la flashmob, durant tot el matí hi haurà activitats familiars al Parc Central Nou i en Santi explicarà qui és ell i a què es dedica a tothom que s'hi acosti. Al vespre la festa es traslladarà al Parc Central Vell on hi tocaran Txarango i Strombers entre d’altres.

Les Dissantes, però, no són l'única activitat d'en Santi. Al llarg de l'any protagonitza videoanimacions en les que es relaciona amb gent de la ciutat en diferents àmbits, dissenya productes de merchandising per tal que es venguin i poder-ne obtenir recursos econòmics per finançar la seva activitat i es passeja per les escoles per explicar als nens què significa ser "diferent".

Hi ha moltes maneres de col·laborar amb el Projecte Santi de la Fundació Maresme. Totes les opcions poden consultar-se al seu web.

Afegeix un comentari nou