12 entitats que tracten el tema de l'habitatge

 • L'accés a un habitatge digne és un dret de totes les persones

  L'accés a un habitatge digne és un dret de totes les persones - Font: OpenIcons a Pixabay

 • Manifestació de la PAH a Barcelona

  Manifestació de la PAH a Barcelona - Font: PAH

 • Un bloc de pisos

  Un bloc de pisos - Font: Revellín Blog a Flickr

 • El sensellarisme és el problema més greu en relació a l'habitatge

  El sensellarisme és el problema més greu en relació a l'habitatge - Font: Arrels Fundació

 • Edifici en construcció

  Edifici en construcció - Font: quinntheislander a Pixabay

 • Dues persones ateses per Càritas en un pis de la Fundació Foment de l'Habitatge Social

  Dues persones ateses per Càritas en un pis de la Fundació Foment de l'Habitatge Social - Font: Càritas

Diverses iniciatives del tercer sector i de l'economia social i solidària treballen per facilitar i garantir l'accés a un habitatge digne. Aquest llistat et mostra algunes de les més representatives.

És una fundació impulsada per la Taula d'entitats del Tercer Sector, que forma part dels seu patronat juntament amb set de les seves federacions i persones expertes. Vol donar una resposta de manera col·lectiva a les greus necessitats en què es troben aquelles persones que tenen més dificultats per accedir a l'habitatge.

Aquest moviment social pel dret a l'habitatge digne agrupa persones que tenen dificultats per pagar la hipoteca o que es troben en procés d'execució hipotecària o desnonament, així com d'altres que s'hi solidaritzen. La plataforma es va crear a Barcelona però està estesa per tot l'Estat espanyol.

Els seus objectius són atendre les persones sense llar perquè tornin a ser el més autònomes possible, sensibilitzar la ciutadania sobre la situació en què es troben, denunciar situacions d'injustícia i aportar propostes que puguin ajudar a transformar la realitat de l'exclusió social.

Promou el dret a un habitatge digne i adequat a partir de programes d'allotjament, millorant les condicions d'habitabilitat, promovent una gestió sostenible i eficaç dels recursos i afavorint la inclusió residencial de les persones més vulnerables.

La tasca d'aquesta associació és prevenir i eradicar l’exclusió residencial i el sensellarisme a Catalunya, a partir de la perspectiva dels Drets Humans. A més de gestionar programes públics d’habitatge, l'entitat té programes residencials propis.

Vol fomentar i promoure el model d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús com a alternativa als models tradicionals d’accés a l’habitatge, donant suport i col·laborant amb totes les iniciatives d'aquest tipus.

És una plataforma d'entitats i persones que té com a objectiu mostrar que tant els drets civils i polítics (llibertat d'expressió, a la vida, al vot, etc.), com els econòmics, socials, culturals i ambientals (habitatge, alimentació, salut, treball, educació, etc.) són drets fonamentals de totes les persones.

Intenten fer realitat l’habitatge col·lectiu a partir d'un acompanyament tècnic i humà integral. Per aconseguir-ho, donen suport a grups i col·lectius en diferents àmbits, com són l'econòmic i financer, el jurídic, l’arquitectònic i el de les relacions.

Cooperativa que aplega prop de 600 persones associades i que es defineix com "un espai col·laboratiu que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús".

Té com a objectiu establir una plataforma estable per a la recerca, la docència i la transferència de coneixements sobre habitatge des d'una perspectiva interdisciplinar i internacional. Es tracta de la primera Càtedra UNESCO d’habitatge del món.

Promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona, treballa perquè les persones més vulnerables puguin disposar d’una llar digna. Prioritza les famílies amb menors a càrrec i realitza un seguiment personalitzat dels usuaris i usuàries amb l’objectiu que avancin cap a la seva inclusió social. Gestiona més de 400 habitatges, majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb el programa d’habitatge social, la Fundació SER.GI pretén garantir el dret a l’habitatge a famílies en risc d’exclusió residencial. Ofereix habitatge a dones supervivents de violènia masclista, assessorament i intermediació en matèria d'habitatge i masoveria urbana.

Comentaris

Hem trobat a faltar entitats, com Fundació SER.GI, que des del 2002 estem treballant en temes d'habitatge a comarques gironines i estem presents a diferents municipis de la província de Girona i l'alt Maresme.

Afegeix un comentari nou