Les entitats demanen complir amb més celeritat les mesures del ple d’emergència social

Ravalnet
Lectura del manifest davant del Parlament de Catalunya
Davant del caledari que simbolitza l'agenda política

Les entitats demanen complir amb més celeritat les mesures del ple d’emergència social

Ravalnet

Resum: 

Entre les seves demandes es troben incrementar els ingressos públics i fixar en els pressupostos 2017 amb més claredat les prioritats socials com a objectiu primordial i urgent.

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, dilluns 17 d’octubre, la plataforma Pobresa Zero – Justícia Social ha presentat el seu Manifest 2016, que han llegit davant del Parlament de Catalunya després de reunir-se amb la seva presidenta, Carme Forcadell.

Les reivindicacions de la plataforma inclouen també lluitar contra la precarietat laboral, augmentar la inversió en educació, garantir ingressos mínims i reconèixer la igualtat de drets i oportunitats de tota la població sense discriminació d’origen.

El manifest està subscrit per més de 3.200 organitzacions que insten a tenir en compte les 41 mesures que va plantejar Pobresa Zero – Justícia Social al 2015 al document "12 fronts en la lluita contra les desigualtats".

A aquestes mesures es suma també regular els preus de l’habitatge de lloguer, augmentar la progressivitat del tram autonòmic de l’IRPF i garantir l’empadronament i el dret a vot a tota persona resident a Catalunya.

Totes questes demandes seran exigides el dia 21 d’octubre a la Comissió de Seguiment de la Resolució 17/XI del Parlament de Catalunya sobre la situació d’emergència social.