Les identitats no binàries, eix de la Setmana per la Diversitat Afectivosexual i de Gènere 2018

Colectic - Comunitari
 Font:
Font:
Fotograma del vídeo 'DretsTrans, Drets Humans' de l'associació Generem Font: Generem
Fotograma del vídeo 'DretsTrans, Drets Humans' de l'associació Generem Font: Generem

Les identitats no binàries, eix de la Setmana per la Diversitat Afectivosexual i de Gènere 2018

Colectic - Comunitari

Resum: 

Del 12 al 18 de maig es portaran a terme diverses activitats als barris de Gràcia i el Raval de Barcelona, amb l'objectiu de trencar amb la percepció binària home-dona i fer visibles les diversitats afectivosexuals i de gènere.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) organitza una nova edició de la Setmana per la Diversitat Afectivosexual i d'Identitat i Expressió de Gènere, amb la col·laboració d'entitats juvenils i LGBTI. Consistirà en diverses activitats, que es desenvoluparan entre el 12 i el 18 de maig, al campus del Raval de la Universitat de Barcelona i l'Espai Jove La Fontana de Barcelona.

Al Manifest #TrenquemElBinarisme, el CJB assenyala que "la cisheteronormativitat no implica només la norma d’una atracció sexual o afectiva entre dues persones identificades tradicionalment com a home i dona, sinó també la impossibilitat d’una identitat de gènere que no s’inclogui dins d’aquestes dues categories. Per això, ha decidit centrar la Setmana per la Diversitat Afectivosexual i de Gènere 2018 en les persones que no encaixen en aquestes categories binàries i parlar-ne obertament.

Així, en aquesta edició, l'objectiu serà donar visibilitat i conscienciar sobre les diversitats afectivosexuals i de gènere, a través de la música, el cinefòrum, el coneixement d'experiències, el debat i un taller pràctic.

Programa

  • 12/05 - 22.30 h. a l'Espai Jove La Fontana: Concert de la Diversitat amb Blind Reverendo i Ascensa Furore
  • 14/05 - 19.00 h., a la UB Raval: 'Bisexuals o pansexuals? Un terme a debat!' Debat sobre la idoneïtat dels termes bi i pan amb Marta Duran (militant bisexual) i Mar C. Llop (Generem)
  • 15/05 - 19.00 h. a la UB Raval: 'La biblioteca vivent' per conèixer de prop la realitat de les refugiades LGBTI+ amb ACATHI
  • 16/05 - 19.00 h. a l'Espai Jove La Fontana: Projecció de la pel·lícula 'XXY' de Lucía Puenzo (Argentina, 2007)
  • 17/05 - 19.00 h. a l'Espai Jove La Fontana: 'Construint Oasis: Una experiència d’acompanyament de joves LGTB en ple desert'. L’any 2015, OASIS va iniciar una aventura a través d’un projecte de colònies d’estiu per a adolescents LGTB d’entre 13 i 17 anys. Gairebé quatre anys després, es presenta aquesta iniciativa, compartint aprenentatges i reptes amb tothom.
  • 18/05 - 18.00 h. a l'Espai Jove La Fontana: Taller Drag. Els/les participants es transformaran i reflexionaran sobre la performativitat de gènere, a càrrec del projecte Lannas.

Afegeix un comentari nou