Les Rambles es transformen a través del treball cooperatiu

Colectic - Comunitari
Sessions participatives del procés cooperatiu de les Rambles Font: Ajuntament de Barcelona
Sessions participatives del procés cooperatiu de les Rambles Font: Ajuntament de Barcelona
La iniciativa 'Converses a Les Rambles' va instal·la cadires al passeig per convidar la ciutadania a parlar sobre la transformació d'aquest Font: Ajuntament de Barcelona
La iniciativa 'Converses a Les Rambles' va instal·lar cadires al passeig per convidar la ciutadania a parlar sobre la transformació d'aquest

Les Rambles es transformen a través del treball cooperatiu

Colectic - Comunitari

Resum: 

Ciutadania, entitats, administració i un equip tècnic cooperen amb l'objectiu de recuperar aquest espai emblemàtic de Barcelona per al veïnat.

El passat 9 de març, les persones que passejaven per les Rambles es van trobar 150 cadires de fusta a l'alçada d'Arts Santa Mònica. Eren una invitació a seure i dialogar sobre el futur d'aquest espai central i vertebrador de la ciutat. L'acció 'Cadires a La Rambla' es realitza des de fa 27 anys. Enguany ha estat rebatejat com 'Converses a les Rambles' i s'ha emmarcat en el procés cooperatiu 'Les Rambles'.

Altres accions que s'han realitzat en el marc del projecte són visites guiades amb l'Associació de Guies de Turisme habilitats per la Generalitat de Catalunya (AGUICAT) per recuperar l'hàbit de 'ramblejar' o una passejada amb cadira de rodes per testejar la seva accessibilitat, de la mà de la Fundació Apip-Acam i el Centre Ocupacional Sínia.

Aquestes accions han format part de la fase de diagnosi participativa i de definició de criteris del projecte per repensar les Rambles, que ara enceta una nova fase per coproduir propostes que facin possible la transformació. L’objectiu és retornar les Rambles a la ciutadania i fer-ho de manera cooperativa, és a dir, implicant la ciutadania, les entitats i l'administració en el procés per definir el futur d'aquest passeig emblemàtic de la ciutat.

El procés cooperatiu es basa en el treball col·lectiu entre ciutadania, administració i personal tècnic, que s'apleguen en quatre 'Grups Cooperatius Ciutadans'. Aquests grups s’han anat construint de manera artesanal, contactant amb entitats i ciutadania que representen diferents àmbits i sensibilitats. També s'organitzen tallers oberts a tota la ciutadania, per tal que totes les persones que hi tinguin interès puguin participar en el procés.

L'equip Km-ZERO, format per 15 professionals de diferents àmbits, lidera aquest procés. La seva va ser la proposta guanyadora del concurs internacional convocat per l’Ajuntament de Barcelona per dinamitzar i remodelar la Rambla de Barcelona.

Afegeix un comentari nou