Micromecenatge pel teatre inclusiu

Autor/a: 
Laura Casas
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Micromecenatge pel teatre inclusiu

Autor/a: 
Laura Casas

Resum: 

L’espectacle «SOM», protagonitzat per persones de l’Associació Alba, recrea a través del moviment, l'acció i la imatge històries quotidianes. Per recollir el procés creatiu volen realitzar un vídeo, vols ajudar-los?

L’obra de teatre «SOM» és una experiència escènica que la Companyia Amantis ha dut a terme juntament amb una vintena de persones usuàries de l’Associació Alba, una organització que treballa per la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat física, psíquica i mental de l’Urgell i la Segarra.

La Companyia treballa des de la interdisciplinarietat per a generar esdeveniments escènics compartits amb col·lectius locals. «SOM» s’ha dut a terme gràcies al projecte Suport a la creació de Fira Tàrrega i a través d’una sèrie de tallers i residències teatrals des dels quals la Companyia Amantis ha descobert les capacitats de les persones que integren l’Associació Alba per donar forma a un espectacle itinerant format per moviment, acció i imatge que es podrà veure a la Fira els dies 12, 13 i 14 de setembre.

Un vídeo vivencial

Amb l’objectiu de recollir l’intensa experiència de creació de les persones amb discapacitat de l’entitat es vol realitzar un vídeo documental. Per aquest motiu s’ha posat en marxa una campanya a través de la plataforma Verkami per tal de recollir els diners necessaris per produir-lo i per cobrir les despeses d’escenografia de «SOM».

Es necessiten 3.000 euros i les recompenses a les donacions, que poden anar del 10 als 500 euros, poden variar des de còpies del DVD a entrades gratuïtes a l’espectacle, caixes de galetes de l’obrador del Rosal de l’Associació Alba o un dinar per a dues persones al Restaurant El Gat del Rosal que gestiona l’entitat.

L’espectacle

L’obra «SOM» representa històries quotidianes que es donen dins de l’Associació Alba per crear una història col·lectiva que actua com a «mirall i finestra per trencar estereotips i mostrar com tots tenim les nostres diferents capacitats». El moviment, l’acció i la imatge són els fils conductors que acompanyen la història, una estona de vida compartida en insòlites circumstàncies. «L’obra és i ha estat una experiència vivencial intensa, un procés de coneixença i col·laboració entre persones amb capacitats diferenciades».

Tot aquest procés condensat en un espetacle es podrà veure a la Fira de Tàrrega els dies 12, 13 i 14 de setembre. La campanya de micromecenatge restarà oberta fins el 7 de setembre.

Afegeix un comentari nou