Necessitem més inversió en protecció social

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Necessitem més inversió en protecció social

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Catalunya es troba per sota de la mitjana europea en termes d’inversió en protecció social tot i que la taxa d’atur, l'abandonament dels estudis i els desnonaments doblen la mitjana de la UE.

Les conclusions de l’Informe INSOCAT presentat per l’ECAS, Entitats Catalanes d’Acció Social, determinen que la polarització social a Catalunya i Espanya va en augment. Aquest informe, que recull els indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal té com a objectiu proporcionar dades actuals sobre la nostra situació socioeconòmica que permetin establir mesures de millora des de les entitats i actors socials compromesos en enfortir la cohesió social.

L’informe INSOCAT compara diferents indicadors consensuats en l’àmbit europeu com són el percentatge d’atur de llarga durada, les taxes d’abandonament dels estudis o els desnonaments. Aquesta comparativa mostra que els percentatges a Catalunya i Espanya doblen les mitjanes de la Unió Europea, mentre que la inversió en protecció social només ha augmentat un 3% en els últims 10 anys.

Els indicadors mostren que entre 2007 i 2010 la població en risc ha passat de 12.000 persones a 43.000, aquestes són les dades que s’extreuen del PIRMI, el Programa de Renda Mínima d’Inserció que es duu a terme a Catalunya per lluitar contra la pobresa. Contràriament al que els indicadors mostren, tot i que les necessitat socials s’han disparat des del Govern català s’ha decidit endurir les condicions d’accés a l’ajut amb l’objectiu d’atorgar-lo només a 18.000 persones aquest 2012.

Les dades de l’informe de l’ECAS s’anirà actualitzant periòdicament per seguir de forma detallada l’evolució d’aquests indicadors. Es pot consultar al web d’ECAS tant l’informe complet com la versió reduïda.

Sobre ECAS

És una federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social que agrupa actualment a 85 organitzacions sense ànim de lucre i que aconsegueixen atendre directament a 795.000 persones a l’any. La seva prioritat en la tasca diària és atendre col·lectius en risc d’exclusió amb la voluntat de transformar la societat en més justa i equitativa.

Afegeix un comentari nou