Neix una plataforma per promocionar i reivindicar el valor educatiu de les colònies
Comparteix
200 entitats del sector del lleure creen la plataforma “Colònies i Educació” amb el suport del Departament d’Ensenyament i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
La plataforma “Colònies i Educació” ha estat creada per reivindicar i recuperar la presència de colònies a les escoles públiques, activitats que s’han vist especialment reduïdes per la crisi econòmica. La davallada d’un 20% de les contractacions que les escoles fan dels serveis de colònies provocada per la crisi és especialment accentuada en les escoles de titularitat pública a diferència de les concertades o privades.
Aquesta situació podria dur a la segregació i convertir les colònies en un element elitista, tal com comenta Pere Mulero, president de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (ACELLEC), una de les 200 entitats que ha impulsat la plataforma ‘’Colònies i educació’’ per reivindicar el seu valor educatiu i aconseguir que les escoles tornin a apostar per les colònies per revertir aquesta situació.
Les entitats demanen més promoció entre els centres escolars apel·lant el valor pedagògic de les sortides per als infants, del contacte amb la natura i sobretot de la convivència amb companys i companyes. En aquest sentit Joan Segarra, president de la Confederació, la Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, considera que cal incentivar els docents i per això, cal que el departament ‘’actuï de palanca’’.
La plataforma compta amb el suport del Departament d’Ensenyament i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que tot i no preveure mesures concretes, asseguren que les promouran entre els equips docents, i implantaran un grup de treball per avaluar la situació del sector, els beneficis que aporta als infants i joves, l’oferta i la demanda actual, i qualsevol aspecte relacionat amb les colònies, per tenir uns resultats concrets d’aquí a un any, i dissenyar mesures concretes per revertir l’accés a aquesta activitat i sobretot, donar eines a les escoles perquè s’hi sumin.
Jordi Miró, director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, ha recordat però que els centres tenen autonomia i recursos per decidir si organitzem colònies, amb col·laboració amb les famílies. Miró també ha defensat que si hi ha centres amb ‘’dificultats concretes’’ sempre es podrà valorar. El director general ha defensat que les colònies són bones pel sistema educatiu, per l’experiència de socialització que aporten, i el benefici que acaba generant en la formació dels infants.
Afegeix un nou comentari