Paco Bergillos: "Volem crear una Escola de futbol social"

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Paco Bergillos: "Volem crear una Escola de futbol social"

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

El responsable de "Futbol inclusiu Trinijove" ens explica aquesta iniciativa que duu a terme la Fundació Privada Trinijove de Barcelona. Es tracta d'un projecte de futbol inclusiu que promou els valors i el creixement personal.

Quin objectiu persegueix el vostre projecte de futbol sala?

L'objectiu principal que persegueix el nostre projecte és arribar a crear una Escola de futbol social, per tal de poder arribar a tots els joves sense recursos i donar-los l'oportunitat de poder gaudir d'aquest esport.

A qui va adreçat i quin és el seu radi d’acció?

Realment, el projecte va adreçat als i les joves del nord de Barcelona. Ens plantegem poder ampliar el nostre radi d'acció per tal d'arribar al màxim de joves possible.

De quina manera treballeu la inclusió social i els valors mitjançant el futbol?

Alguns dels joves participants, pateixen algun tipus de dificultat o carència. És llavors on l'entitat pren en consideració la diversitat de problemàtiques dels integrants de l'equip per a incidir en aquestes. L'ús de l'esport en equip com el futbol sala ens permet treballar amb els joves valors com la responsabilitat, el respecte, l'amistat, el compromís, la solidaritat, el treball en equip i el bon comportament entre els companys, cap els equips contraris, tècnics, etc.

Els joves es relacionen entre ells amb la finalitat social i educativa de transformar l'entorn social en el qual es desenvolupen, i fomentar la integració social d'aquests, a través de la pràctica esportiva. Cadascun dels equips, compta amb un o més referents, de manera que se'ls pugui fer un acompanyament integral durant el procés d'adaptació i un seguiment continu de totes les necessitats tant a nivell col·lectiu com individual.

Quants equips estan participant al projecte? En quines categories?

A l'actualitat, comptem amb set equips de nois i noies amb edats que van des dels 8 fins als 21 anys. Tenim dos equips d'alevins mixtes, un de cadet masculí, un de juvenil masculí, un de juvenil/junior femení i dos de junior masculí.

El 29 de març fareu la presentació oficial dels equips. Parlan’s una mica d’aquest acte.

Efectivament, el 29 de març de 19h a 21h al Centre Esportiu Municipal Trinitat Vella, farem la presentació oficial dels equips. Aquests acte té com a principal objectiu agrair a totes les entitats i persones que de manera directa o indirecta han col·laborat i segueixen col·laborant amb el projecte.

Volem convidar a totes i cadascuna de les persones implicades en aquest, des del secretari d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, la regidora d'infància i joventut, el responsable del CEEB, o el director del CCIB, fins a les directores de les escoles on els i les joves fan ús de les pistes esportives per als entrenaments, entre d’altres. Ens agradaria que es pogués visionar els resultats de l'esforç i progressos en el treball que es fa a diari amb els joves.

Quantes persones voluntàries hi participen i quines tasques duen a terme?

El projecte compta amb la implicació de set persones a nivell tècnic, entre educadors, delegats i coordinador. D'aquestes, cinc col·laboren de forma voluntària portant a terme un paper educatiu i d'acompanyament amb els joves.

Quina valoració feu del recorregut del projecte fins ara?

Si hagués de valorar el recorregut que porta el projecte a partir d'una balança, òbviament el major pes estaria a la part positiva. Es va iniciar amb tan sols dos equips i un total de 25 joves. Ha anat creixent de manera gradual al llarg del temps fins arribar a l'actualitat, en la qual comptem amb un total de 80 joves.

Des de la coordinació no valorem només l'augment notable de participació dels joves, sinó també l'augment de les entitats, agents socials i persones implicades en el projecte. Això ha fet que el desenvolupament d'aquest sigui més fàcil i accessible pel que fa a la possibilitat de disposar de recursos materials i econòmics per als joves.

Per ampliar informació sobre el projecte i l'entitat, pots donar un cop d'ull a la pàgina web de la Fundació Privada Trinijove.

Afegeix un comentari nou