Participació, democràcia i educació en el lleure

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Participació, democràcia i educació en el lleure

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquest cap de setmana algunes entitats d’educació en el lleure celebren les seves respectives assemblees generals ordinàries. Són Escoltes Catalans (EC) i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) dins l’àmbit de l’escoltisme i el guiatge, i Esplais Catalans (esplac), dins l’àmbit de l’esplai.

EC i MEG les faran el cap de setmana del 26 i 27 de novembre a Vilassar de Mar i Sant Celoni, respectivament. Esplais Catalans la realitzarà el dissabte 26 a Sant Pere de Ribes.

L’objectiu fonamental de les associacions d’educació en el lleure és desenvolupar programes educatius integrals per als infants i joves. Aquests projectes educatius parteixen de la base d’un eix de curs anual i contemplen la transmissió de valors com el respecte, la tolerància, el diàleg, la interculturalitat i la sostenibilitat, a més a més de fomentar el treball en equip. Cada associació du a terme el seu propi model pedagògic.

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Joventut, regula les activitats i entitats d’educació en el lleure a través de diverses normes i decrets. La Secretaria de Joventut és, alhora, l’òrgan que vetlla pel correcte compliment de la legislació.

Més informació sobre l’educació en el lleure català

Afegeix un comentari nou