Perspectiva de gènere a les entitats juvenils

  • Imatge de la campanya Estimar no fa mal!

    Imatge de la campanya Estimar no fa mal!

  • Moment de la signatura de l'acord entre el CNJC i l'ICD. Font: ICD

    Moment de la signatura de l'acord entre el CNJC i l'ICD. Font: ICD

L’Institut Català de les Dones (ICD) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) s’uneixen per oferir formació sobre igualtat igènere adreçada a entitats juvenils. A més, l'ICD engega un nou programa per prevenir la violència masclista entre els joves.

Formació sobre gènere per a entitats juvenils

L’Institut Català de les Dones (ICD) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) van signar el passat dia 25 de juliol un conveni de col·laboració per oferir conjuntament el curs "Associacionisme juvenil i perspectiva de gènere" la propera tardor.

La formació està adreçada a entitats juvenils i té per objectiu el foment de la igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere a l’associacionisme juvenil. Per fer-ho, el curs oferirà eines i recursos a les associacions juvenils a fi d’ajudar-les a impulsar "valors de la corresponsabilitat i la igualtat d’oportunitats entre els i les joves".

La formació s’estructurarà en tres sessions que s’impartiran a Lleida els dies 10, 17 i 24 d'octubre.

Estimar no fa mal. Viu l'amor lliure de violència!

L’ICD ha posat en marxa un nou programa de prevenció de les relacions abusives entre joves que, sota el lema Estimar no fa mal, vol impulsar els valors del respecte i prevenir la violència masclista entre adolescents.

La iniciativa s’adreça a nois i noies de 10 a 19 anys, a pares i mares, i als professionals que treballen directament amb joves i que poden actuar com a agents preventius.  

Quant als joves, el programa vol fomentar el respecte i les actituds i comportaments igualitaris i, alhora, sensibilitzar els seus pares i mares sobre la violència masclista i proporcionar-los eines per a la prevenció.

Pel que fa als professionals, els objectius del programa són promoure el treball preventiu, tot dotant-los d’eines per poder fer accions de prevenció.

 

Afegeix un comentari nou