Suport al model d'escola català

Aquesta setmana s'ha presentat Somescola.cat, una coordinadora d'entitats cíviques i educatives per donar suport al model d'escola català.

Darrera de la coordinadora Somescola.cat hi ha agrupades una trentena d'entitats encapçalades per Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, la FAPAC, la FAPAES i el Centre UNESCO de Catalunya.

El seu objectiu és treballar juntes en la defensa del model d'escola catalana i millorar, alhora, el model lingüístic del sistema educatiu català. Volen coordinar totes aquelles entitats, persones i institucions que es comprometen a actuar en suport d’una educació que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.

Somescola.cat va néixer arrel de les sentències emeses recentment pel Tribunal Suprem de Justícia que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya. Des d'aquesta setmana tenen un portal web en marxa, www.somescola.cat, a partir del qual faran difusió de les seves propostes i activitats. 

Afegeix un comentari nou