Un manual ajuda a reconèixer i actuar davant el discurs d’odi

  • Imatge de portada del manual

    Imatge de portada del manual - Font: SOS Racisme i IDHC

  • Infografia que representa diferents tipus de delictes d'odi

    Infografia que representa diferents tipus de delictes d'odi - Font: SOS Racisme i IDHC

Segons el document, que vol ser una eina pràctica, només es denuncien el 20% dels casos que entrarien en la tipologia de delictes d’odi, i només surt a la llum una part molt petita d'aquests.

El manual ‘¿Es odio? Manual práctico para reconocer y actuar frente a discursos de odio’ ha estat elaborat per SOS Racisme i l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHM), que avisen que aquesta xifra és només aproximada, donat que falten dades sobre el nombre real de delictes i discursos d'odi.

Es tracta d'un document que té com a objectiu ampliar la informació que té la societat civil sobre aquests delictes, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació a les xarxes presencials i virtuals, així com afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques que ajudin a construir discursos alternatius.

El manual apunta també a les males pràctiques que acostumen a tenir lloc als mitjans de comunicació, oferint con la xifra que un 60% dels comentaris que es fan en informació relacionada amb la immigració són intolerants.

El document mostra també un recull d’exemples de campanyes i iniciatives de sensibilització i denúncia del discurs d’odi que s'han dut a terme, com ara #BCNVsOdi, de l’Ajuntament de Barcelona, o l’Observatori Proxi.

Descarrega't el manual.

Afegeix un comentari nou