Un manual ajuda a reconèixer i actuar davant el discurs d’odi

Ravalnet
Imatge de portada del manual
Imatge de portada del manual
Infografia que representa diferents tipus de delictes d'odi
Infografia que representa diferents tipus de delictes d'odi

Un manual ajuda a reconèixer i actuar davant el discurs d’odi

Ravalnet

Resum: 

Segons el document, que vol ser una eina pràctica, només es denuncien el 20% dels casos que entrarien en la tipologia de delictes d’odi, i només surt a la llum una part molt petita d'aquests.

El manual ‘¿Es odio? Manual práctico para reconocer y actuar frente a discursos de odio’ ha estat elaborat per SOS Racisme i l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHM), que avisen que aquesta xifra és només aproximada, donat que falten dades sobre el nombre real de delictes i discursos d'odi.

Es tracta d'un document que té com a objectiu ampliar la informació que té la societat civil sobre aquests delictes, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació a les xarxes presencials i virtuals, així com afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques que ajudin a construir discursos alternatius.

El manual apunta també a les males pràctiques que acostumen a tenir lloc als mitjans de comunicació, oferint con la xifra que un 60% dels comentaris que es fan en informació relacionada amb la immigració són intolerants.

El document mostra també un recull d’exemples de campanyes i iniciatives de sensibilització i denúncia del discurs d’odi que s'han dut a terme, com ara #BCNVsOdi, de l’Ajuntament de Barcelona, o l’Observatori Proxi.

Descarrega't el manual.