Vídeo teràpia per a l'orientació formativa i laboral de joves

  • Taller de vídeo teràpia amb l'associació Self-education

    Gravar-se a un/a mateix/a té molta potencialitat per a l'auto-coneixement - Font: Associació Self-education

  • Taller de vídeo teràpia amb l'associació Self-education

    Als tallers de Self-education es treballa l'autoconeixement - Font: Associació Self-education

  • Taller de vídeo teràpia amb l'associació Self-education

    Taller de vídeo teràpia amb l'associació Self-education - Font: Associació Self-education

L'associació Self-education anima als i a les joves a observar-se i conèixer-se per poder construir un projecte vital. Ho fa a través del que anomenen tallers de "vídeo teràpia".

Gravar-se a un/a mateix/a té molta potencialitat per a l'auto-coneixement. Així ho creuen a l'associació Self-education i han desenvolupat un mètode basat en el que anomenen "vídeo teràpia". Aquesta proposta s'adreça a adolescents i joves que es troben en un moment d’incertesa i desconeixement personal, tant a nivell formatiu com laboral, amb la voluntat de donar-los un cop de mà per construir el seu projecte de vida i trobar el seu camí. Fins ara s'ha desenvolupat amb 35 joves participants de tres entitats, en el marc del programa de beques de la Fundació Nous Cims.

Els i les joves han participat en quatre sessions socio-educatives i una experiència laboral personalitzada. Les sessions estan basades en la tècnica de la vídeo teràpia, que consisteix en la realització d'activitats introduint l’auto-gravació per tal de facilitar l’auto-observació i l’autoconeixement. A més, es realitzen dinàmiques centrades en la identificació de potencialitats, dificultats, necessitats i motivacions per conèixer-se millor i saber cap a on es vol anar.

Al canal de Youtube de Self-education hi ha vídeos que resumeixen les tres experiències, realitzades amb joves de les fundacions Marianao, Germina i Adsis.

Self-education fa una bona valoració d'aquestes tres primeres experiències. Assegura que 75% dels joves participants ha trobat la seva motivació i ha conformat el seu projecte de vida o estan encaminats a fer-ho. Els/les professionals dels centres on s’han portat a terme els tallers han observat una evolució significativa en tots els joves i valoren com exitós la implementació del taller en els seus projectes educatius.

Afegeix un comentari nou