8 llibres solidaris per aquest Sant Jordi 2016

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

8 llibres solidaris per aquest Sant Jordi 2016

Autor/a: 
Suport Associatiu
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Amb motiu de Sant Jordi, us proposem una sèrie de títols per entendre el món. Bona lectura!

  • ‘La primera estrella del vespre’ de Nadia Ghulam i Javier Diéguez
    L’afganesa Nadia Ghulam viu a Catalunya des de l’any 2006, quan va arribar a Barcelona de la mà d’una ONG per operar-se de les seqüeles provocades per una bomba. En aquest llibre, escrit arran d’un viatge al seu país per retrobar-se amb la família, la Nadia ens narra la realitat que viuen les dones a l’Afganistan i la manera que tenen de superar les adversitats i no quedar-se creuades de braços. Un viatge que li va permetre també descobrir la història oculta de les dones de la seva família i de les seves arrels.

  • ‘15 años en la calle. Obra completa’ de Miquel Fuster
    Miquel Fuster va viure 15 anys al carrer, una dura etapa que va superar amb el suport de la Fundació Arrels. Va decidir aleshores reflectir la vivència en tres novel·les gràfiques que li van permetre utilitzar la seva gran passió, el dibuix, per fer arribar a tothom les dificultats de la vida de les persones sense sostre.
    Aquest llibre és un recopilatori de diversos capítols apareguts a les obres anteriors, als quals n’ha afegit un de nou on explica la seva relació amb una gosseta abandonada amb la qual va conviure durant un temps. La por, l’alcohol, la violència o la lluita diària per sobreviure al carrer són alguns dels temes tractats.
    En aquesta entrevista publicada a Xarxanet podeu conèixer Miquel Fuster una mica més.

  • ‘Si no hi ha demà’ de Sílvia Pagès i Neus Verdaguer
    Aquest llibre ens acosta la història de superació personal de la Sílvia Pagès, que només amb 17 anys va haver de fer front a un vessament cerebral i les seves seqüeles. Anys després, totalment recuperada, ella i la seva cosina, la Neus Verdaguer, van decidir recollir l’experiència en aquest llibre escrit a quatre mans i explicar com van viure els fets des del punt de vista de la família i de la pròpia Sílvia. Un cant a l’esforç i a l’esperança amb l’objectiu d’ajudar altres persones que puguin trobar-se en moments difícils de la vida. Els ingressos del llibre es destinaran a l’AFANOC- Associació de Famílies i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.
  • ‘Dejarse llover’ de Paula Farias
    En un lloc indefinit del centre d’Europa, un grup de cooperants intenta recuperar un cadàver del fons d’un pou per evitar que contamini l’aigua de la qual depèn la supervivència d’un poble. Paula Farias parteix d’aquest fet fictici per descriure amb bellesa, crueltat però també ironia, com és la vida quotidiana quan es conviu amb la por al clatell enmig del conflicte. Una realitat que ella coneix bé ja que ha dedicat bona part de seva vida a l’acció humanitària amb Greenpeace i Metges sense Fronteres. La novel·la ha estat adaptada al cinema amb la pel·lícula ‘Un día perfecto’ de Fernando León.

  • Els anys guanyats. Jordi Milas. Converses’ de Dani Colmena
    Quan només tenia 20 anys, en Jordi Molas va quedar tetraplègic durant un partit de rugbi.Vint anys després, aquest llibre recull les converses d’en Jordi i catorze persones del seu entorn sobre temes com l’amistat, la família, les emocions, però també sobre la incertesa pel futur i els prejudicis. Avui, malgrat les seves limitacions i contra tot pronòstic, ha assolit les seves fites: viure sol, tenir una feina, ser feliç, en una lluita contra les barreres mentals que posa la societat, més difícils de saltar que les arquitectòniques, segons el Jordi.

  • ‘Indira Ranamagar. Una llum enmig de la foscor’ de Jordi Imbert
    Indira Ranamagar va néixer al Nepal, on va haver de lluitar pels seus drets i per poder anar a l’escola enmig d’una societat patriarcal i estigmatitzadora. Actualment, aquesta activista lidera l’organització PA Nepal, on acull nens i nenes rescatats de les presons del país per donar-los una oportunitat, a més de contribuir a ajudar altres persones en situació de risc.
    Fruit del viatge a aquest país asiàtic de Jordi Imbert, neix aquest llibre que vol donar a conèixer la vida de la Indira, nominada a un World Children Prize l'any 2014, i la tasca de PA Nepal. Els beneficis de l’obra es destinaran a aquesta entitat.

  • ‘Asociarse para el bien común. Tercer sector, economía social y economía solidaria’ de Jean-Loius Laville
    Un llibre que sorgeix de la preocupació davant una democràcia fràgil que cada cop es manifesta menys capaç de posar límits a una economia cada dia més agressiva i amb més impacte social i ambiental. En aquest context, lluny d’instal·lar-se en la queixa i el pessimisme, el sociòleg Jean-Louis Laville introdueix un element fonamental per a aquesta relació complexa entre democràcia i economia: la societat civil i les seves associacions.

  • ‘Això ho canvia tot. El capitalisme vs. el clima’ de Naomi Klein
    Per a l’autora de ‘La doctrina del xoc’ i de ‘No logo’, la clau per fer front al canvi climàtic, la crisi més important a la qual s’enfronta el planeta, és canviar el sistema econòmic dominant. Una transformació que Klein presenta com una gran oportunitat per reconstruir les economies locals, per enfortir les nostres democràcies i per lluitar contra les desigualtats a escala planetària. Un llibre que és, alhora, una crida argumentada a l’acció. ​


Afegeix un comentari nou