Arrenca la Mostra de Teatre Inclusiu
Comparteix
Els drets socials i llibertats fonamentals són els protagonistes de la Mostra de Teatre Inclusiu, que ha arrancat aquest dijous i programarà tres obres teatrals en escenaris gironins fins el mes d’abril.
La Mostra de Teatre Inclusiu és una iniciativa conjunta del Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d’ONG Solidàries, Llagostera Solidària i de l’Associació GRAMC que, mitjançant tres obres de teatre, vol acostar als escenaris gironins temàtiques vinculades a la cohesió social.
El certamen oferirà tres peces amb un gran component de treball en la cohesió social i de cooperació entre les diferents persones i comunitats que hi participen. “Remenant els boscos de Nit” va donar , ahir al vespre a La Cate de Figueres, el tret de sortida a la Mostra de la mà de la companyia Llagostera solidària, en la que un veterà actor i director de teatre, Janot Carbonell, i un jove sarahule, Kissima Sillah, van adaptar una obra de Bernard-Marie Koltés amb un còctel de profundes emocions personals i acusacions públiques contra el racisme.
“Històries d’un poble” és la segona opció. Es tracta d’una creació del projecte teatral d’integració social GRAMC a partir de les experiències i els records d’un grup de veïns de diferents orígens de Salt i del barri de Santa Eugènia de Girona. I, “Tres relats de vida. Dones protagonistes” és un muntatge teatral promogut pel Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d’ONG Solidàries que vol donar a conèixer les històries de tres dones immigrades per fer visible la seva lluita personal i per la comunitat. Així, valors com l’equitat, la solidaritat, el dret a l’accés a l’habitatge, el dret a assistència mèdica o la tolerància a les diferències entre raça, religió o sexe, es treballen dalt i baix de l’escenari.
Un altre tret diferencial de la Mostra de Teatre Inclusiu: el teatre-fòrum posterior. Les butaques dels teatres acostumen a acollir aficionats que reclamen talent artístic, en totes les seves variants. En el millor dels casos, l’espectador se’n torna a casa havent gaudit d’una bona dosi d’art en viu; fins i tot, s’endurà un debat moral sobre la ficció que ha viscut durant una estona. Les impressions o crítiques –bones o dolentes-, les podrà fer arribar al seu entorn, però difícilment les podrà compartir amb els protagonistes de l’obra. En aquest aspecte, la Mostra ha posat especial atenció, i en acabar cada funció, s’obre un fòrum de debat on actors, actrius i direcció estableixen un intercanvi d’opinions al voltant de la temàtica tractada dalt de l’escenari.
Podeu consultar l’agenda de la Mostra de Teatre Inclusiu i aquests vídeos són una pinzellada de les peces teatrals:
Afegeix un nou comentari