Blues per l'autisme

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Blues per l'autisme

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Una banda de músics inèdita actuarà per la sensibilització envers l’autisme el 14 de gener a la Sala Fizz de Barcelona.

L'Associació Cultural Univers Àgatha Autisme treballa des de la cultura per la conscienciació social sobre l'autisme, una síndrome que afecta a 1 de cada 100 naixements. Són diversos els i les músics que han contribut amb aquesta finalitat oferint concerts solidaris en benefici de la sensibilització i visibilització d'aquest transtorn: Roigé, el trio de guitarristes Max Sunyer, Amadeu Casas i Emili Baleriola; Mon Casino Casamor o Lenka Maresova, ente d'altres. De fet, són alguns dels artistes participants al disc "Notes blaves per l'autisme", publicat l'any passat.

Una nova mostra d'art solidari es podrà gaudir el proper dissabte, 14 de gener, a les vuit del vespre, a la Sala Fizz (carrer Balmes, 83 Barcelona) al concert de blues solidari amb la banda inèdita formada pels guitarristes Emili Baleriola i Agustí Mas, acompanyats pel gran baixista Rafel Escoté i el bateria Pablo Posa.

L'entrada és de 5 € de donatiu. També es pot fer una tranferència per a la Fila 0 al número de compte: 21000885690200317765.

Lletres blaves per a l'autisme

D'altra banda, Univers Àgatha està a punt de treure del forn el llibre solidari "Lletres blaves per a l'autisme", en el que el col·lectiu ha estat treballant des de fa gairebé dues temporades. La seva presentació en públic serà a la Sala Luz de Gas de Barcelona, el dimarts 4 d’abril, a les 20:00 h.

L'autisme

L’autisme és un trastorn del neurodesenvolupament, crònic i que habitualment es detecta durant els primers 30 mesos de vida. L’alteració de la comunicació, de les competències socials, de la imaginació i un patró d'interessos i activitats molt restringit i estereotipat són els símptomes fonamentals. A més, s'observen sovint conductes anormals, com a moviments de balanceig i obsessions insòlites cap a alguns objectes o esdeveniments. Una part important de les persones amb autisme (50%) presenten una deficiència mental associada de grau divers. La major part d'aquesta població requereix una gran ajuda durant tota la seva vida.

Respecte de la prevalença dels TEA (trastorns de l'espectre de l'autisme) els estudis epidemiològics dels darrers temps mostren que actualment aquesta síndrome afecta, aproximadament, a 1 de cada 100 naixements i és molt més freqüent en homes que en dones, segons la Federació Autisme Catalunya.

Afegeix un comentari nou