Dia de l’Associacionisme Cultural Català 2016

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:

Dia de l’Associacionisme Cultural Català 2016

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Entitats i equipaments culturals associatius poden fer propostes fins al 17 d’abril per celebrar les jornades de portes obertes del 3 al 5 de juny.

El proper més de juny serà el segon any en que s’organitzarà a tots els equipaments culturals associatius de Catalunya unes jornades de portes obertes dedicades a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. Del divendres 3 de juny fins el diumenge 5 totes les entitats i equipaments culturals associatius que ho desitgin ja poden inscriure les seves propostes pel Dia de l’Associacionisme Cultural del 2016, instaurat el 4 de juny.

L’objectiu és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

Tota entitat/equipament cultural pot participar-hi, presentant les seves propostes i contestant un formulari. En aquest sentit, un cop confirmada l'acceptació de les propostes us podreu descarregar la imatge del DASC que podreu incloure en el material de difusió que elaboreu.

La data límit per introduir propostes és el 17 d’abril. El Departament de Cultura farà difusió de les propostes confirmades a través dels seus canals habituals i seran consultables des de l'Agenda Cultural a partir del 18 d'abril de 2016.

Podeu utilitzar l'etiqueta #DASC2016 com a eina per difondre les vostres activitats a les xarxes social.

Omple el Formulari de participació 2016.

Què és el DASC?

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Afegeix un comentari nou