El Centre Moral de Gràcia inicia la celebració del 150è aniversari amb un concurs

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Imatge de la celebració del 149è aniversari de l'entitat
Imatge de la celebració del 149è aniversari d'El Centre
Imatge del Memorial Carlos Vidal
Imatge del memorial Carlos Vidal
Logo actual de l'entitat
Logo actual d'El Centre

El Centre Moral de Gràcia inicia la celebració del 150è aniversari amb un concurs

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’entitat ha recollit també a través d'‘el cistell de les idees’ propostes per a la programació commemorativa del 2019.

El Centre Moral i Instructiu de Gràcia farà 150 anys l’any vinent. El 2 de febrer de 1869, en el context del que avui anomenem el ‘Sexenni Democràtic’ (el període que engloba l’exili de la reina Isabel II i la I República Espanyola), es fundava aquest ateneu que avui compleix segle i mig d’existència, una trajectòria que la Generalitat va voler reconèixer el 1994 amb la concessió de la Creu de Sant Jordi.

Per a donar el tret de sortida a aquesta celebració, l’entitat gracienca comença a escalfar motors amb la convocatòria d’un concurs obert a tothom per escollir el logo del 150è aniversari. ‘El Centre’, ha publicat unes bases, que es poden consultar a través de la seva pàgina web on s’expliquen les condicions per a participar-hi. El concurs, per majors de 18 anys, demana obres originals i inèdites que han de fer referència a l’aniversari de l’entitat, sempre emprant els colors blau i taronja que en són els corporatius. El termini per a presentar les obres és el 30 de juny.

El resultat del concurs es coneixerà a mitjan del mes de setembre. Aleshores es començarà a treballar en la programació de la resta d’actes que commemoraran el 150è aniversari que s’allargarà durant tot l’any 2019. En base a això, l’entitat va obrir una bústia d'idees, ‘el cistell de les idees’, on tothom va poder fer aportacions i proposar actes de cara a la celebració de l’any vinent que anirà de l'1 de gener de 2019 al 9 de febrer de 2020, culminant amb la presentació d'un llibre

Afegeix un comentari nou