El documental dels ateneus busca mecenes culturals

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Documental Ateneus llavor de llibertat
El documental "Ateneus: llavor de llibertat" s'estrenarà el 2018.
Frame documental "Ateneus: llavor de llibertat".
Escenes del rodatge del teaser.
Frame documental "Ateneus: llavor de llibertat".
Els ateneus acullen activitats culturals amb llegat que perdura.

El documental dels ateneus busca mecenes culturals

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L'audiovisual "Ateneus: llavor de llibertat", que s'estrenarà el 2018, farà un retrat de les aportacions socials, culturals i polítiques d'entitats amb gairebé dos segles d'història al país.

Els ateneus han contribuït a la construcció de la història del país. Amb la voluntat d’explicar-la, la Federació d’Ateneus de Catalunya està produïnt el documental «Ateneus: llavor de llibertat». Encarregat a la productora audiovisual catalana Nosotros, el llargmetratge narrarà en una hora l’aportació dels ateneus, casals i casinos com a l’associacionisme cultural propi de Catalunya. Un llegat identitari que ha contribuït a la socialització i culturització de diversitat de generacions i estrats socials del país durant dos segles. També posarà de relleu la vigència i efervescència de l’ateneisme en ple segle XXI.

La campanya de mecenatge estarà activa fins al 31 de juliol de 2017

Per tal de fer-lo realitat, la Federació d'Ateneus ha impulsat una plataforma de mecenatge oberta a tota la ciutadania que vulgui col·laborar econòmicament amb aportacions que seran gratificades amb recompenses com aparèixer als títols de crèdit o entrades per assistir a l’estrena. La campanya de mecenatge està activada al portal fins al 31 de juliol de 2017. Es necessiten 10.000 euros per dur a terme el projecte.

Afegeix un comentari nou
0