El teatre com a eina d’intervenció social

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Rafael Nepo
Les arts escèniques són el pal de paller d’‘El triangle inclusiu’: Foto: Rafael Nepó
 Font: Centre de Sarrià
Aquest projecte d’aprenentatge servei per a joves estudiants vol esdevenir un espai de trobada de persones de diferents procedències i capacitats. Foto: Centre de Sarrià

El teatre com a eina d’intervenció social

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

‘El triangle inclusiu’ és un projecte que, a través de les arts escèniques, vol millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en una situació de vulnerabilitat.

L’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià ha posat en marxa el projecte ‘El triangle inclusiu’ que pretén, a través de les arts escèniques, millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en una situació de vulnerabilitat. Aproxima la realitat d’aquest col·lectiu a l’alumnat, especialment de la ciutat de Barcelona, amb activitats participatives, de treball en grup, de reflexió i de reconeixement que pivoten al voltant de l’art en general i, en particular, del teatre.

Les arts escèniques són el pal de paller d’‘El triangle inclusiu’. El projecte busca formar persones conscients del seu entorn i amb esperit crític que tinguin com a prioritat transformar la societat mitjançant l’art, una bona eina d’intervenció social. El programa ho duu a terme a partir de la formació, la creació i l’ impuls d’un grup de dinamització cultural, format per alumnat de secundària i de col·lectius en situació vulnerable, i amb la finalitat d'oferir eines contra el risc d'exclusió social.

Aquest projecte d’aprenentatge servei per a joves estudiants vol esdevenir un espai de trobada de persones de diferents procedències i capacitats, que fomenti el debat i l’enriquiment mutu, compartint idees i coneixements. Els aprenentatges individuals per a cada participant van des d’escoltar, actuar, improvisar, parlar en públic, debatre de manera intel·ligent i ordenada a detectar les injustícies de la nostra societat, comunicar-se i adquirir valors com la cooperació, la col·laboració i l’ajuda mútua.

L’entitat planteja ‘El triangle inclusiu’ com un programa de periodicitat trimestral, malgrat que s’obre la possibilitat d’allargar-lo en el temps, segons les casuístiques. El grup de teatre es troba un cop per setmana durant una sessió de dues hores, a la seu del Centre de Sarrià (Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8). Per començar, es plantegen un total de 12 sessions, inclosos l’assaig general i la mostra final al mateix Teatre de Sarrià.

Afegeix un comentari nou