Femitic, imatges per apoderar les dones

  • Logotip Femitic

    Logotip Femitic

  • "Tota una vida d'emprenedoria". Foto guanyadora Femitic 2011 en àmbit laboral

    "Tota una vida d'emprenedoria". Foto guanyadora Femitic 2011 en àmbit laboral

Ja és en marxa una nova edició de Femitic, un certamen que vol contribuir a donar visibilitat a les dones en la xarxa, a través de la fotografia i dels vídeos. Adreçat exclusivament a les dones, compta amb dues categories temàtiques: Dones i TIC i Mercat laboral. El període per participar-hi ja és obert.

Aquest festival concep la imatge com una forma de reivindicació i de denúncia de la situació de discriminació que pateixen les dones i busca disminuir la fractura digital de gènere, com manera d'apoderament en la nostra societat. Impulsat per l'associació Dones en Xarxa, Femitic compta amb l'experiència de les edicions anterior, que han estat tot un èxit. Tot just s'ha posat en marxa la quarta edició.

La convocatòria 2012 de Femitic s'ha donat a conèixer en el marc de la darrera trobada de Còctels&Blocs, que va tenir lloc el passat 14 de juny, a la cocteleria Milano de Barcelona. Com a l'edició anterior, es pot participar tant amb vídeos com amb fotografies, que tractin un d'aquests dos temes: Dones i TIC o Dones i àmbit laboral.

A través de la categoria Dones i TIC es pretén donar visibilitat a les dones a Internet i fomentar la creació de continguts digitals entre les dones.

En canvi, la categoria de Dones i àmbit laboral està encaminada més a la denúncia de les desigualtats, a posar de relleu la importància de la conciliació de la vida laboral i la familiar i la personal.

El termini per participar-hi acaba el 28 de setembre. Tens, doncs, tot l'estiu per pensar i crear la teva obra! Perquè et serveixi d'inspiració, aquí tens el vídeo guanyador en la categoria Dones i TIC de l'any passat:

 

Les guanyadores es triaran per un doble procés de votacions: primer es publicaran tots els treballs a Internet i es farà una votació popular per tal d'escollir les obres finalistes. Aquest procés començarà el 2 d'octubre i conclourà el 2 de novembre.  A Continuació, serà un jurat expert qui seleccionarà les premiades entre totes les finalistes.

Els premis seran els següents:

  • Premi de la categoria vídeo i TIC: 2.000 €
  • Premi de la categoria vídeo i àmbit laboral: 2.000 €
  • Premi de la categoria fotografia i TIC: 800 €
  • Premi de la categoria fotografia i àmbit labora: 800€


La gala de lliurament de premis tindrà lloc el 29 de novembre 2012.

Afegeix un comentari nou