La Festa Major de Gràcia: un model d'integració al barri
Amb més de 200 anys d'història, aquesta celebració folklòrica estiuenca és possible gràcies a la tasca de la Fundació Festa Major de Gràcia, l'entitat encarregada d'organitzar i promoure les activitats i actes que la caracteritzen.
El guarniment dels carrers i les places del barri és una de les insígnies més característiques que tothom identifica de la Festa Major de Gràcia. És una de les celebracions més populars de la ciutat de Barcelona durant el mes d'agost i ja compta amb més de 200 anys d'història, que l'han consolidat com un motor cultural i veïnal, i com una eina de promoció de la cultura catalana a escala nacional i internacional. L'any 2009 neix la Fundació Festa Major de Gràcia, hereva de l'antiga Federació Festa Major de Gràcia i n'agafa el relleu de l'organització.
L'entitat té com a objectius principals la promoció d'aquests valors centenaris que defineixen el barri i del folklore català. Gràcies a la col·laboració de les comissions de veïnes de Gràcia, configuren el programa de gairebé nou-centes activitats. A més, la fundació està en actiu tot l'any i no només centra tota la seva tasca en la festa major: també integra entitats culturals del barri i realitza altres activitats com, per exemple, la rebuda de les carteres reials per Nadal.
Hem parlat amb Lina López, presidenta de la fundació, i amb en Josep Maria Contel, membre del comitè directiu, per endinsar-nos en la tasca de l'entitat.
Afegeix un nou comentari