La Roda: 35 anys lluitant contra l’exclusió social de joves i infants a Catalunya

La Roda, fundació que porta des del 1977 desenvolupant espectacles i tallers per tota Catalunya per afavorir la integració social de joves i infants, celebrarà el proper diumenge 7 d’octubre el seu 35è aniversari. Des de les 10h fins a les 15h, grups d’animació, tallers, rocòdrom i ludoteca ompliran d’activitats el Pavelló 26 de la Fira de Montjuïc de Barcelona.

D’aquesta manera, La Roda agraeix al centenar d’entitats i associacions catalanes que la composen la seva implicació i el seu esforç en aquesta causa.

Durant aquests 35 anys, la Fundació ha treballat en barris i ciutats de Catalunya on calia afavorir una transformació social, tot aconseguint la cohesió dels diferents territoris. En els darrers temps, i atenent a la nova realitat social, ha ofert alternatives lúdiques i culturals per integrar joves nouvinguts o en risc d’aïllament.

Milers d’activitats i espectacles promoguts des de La Roda han recolzat la feina en xarxa que han fet les entitats. Entre d’altres, destaca el projecte Actuem!, un taller de teatre social, adreçat a infants i adolescents amb diverses problemàtiques, que els convida a expressar els conflictes que els provoquen malestar, marginació o violència i buscar-hi solucions. El projecte dura tot un any escolar i les obres es representen a final de curs al Teatre Artèria Paral·lel de Barcelona.

El taller de documental participatiu permet a joves en risc de marginació reflexionar sobre un tema concret a través de l’elaboració d’un documental audiovisual. Aquests tallers són eines socioeducatives que promocionen valors com la justícia social, la sostenibilitat, la igualtat home dona, entre d’altres.

El Taller de Ràdio Comunica’t pretén conscienciar a joves i adolescents de la importància de la informació, entesa com un dret, per tal d’assolir una plena ciutadania. Els curs fomenta l’ús del català oral en un entorn de comunicació i difusió de tot allò que pugui ser d’interès als barris o ciutats.

La Roda també ha promogut altres activitats com tallers de circ social, tallers de cuina intercultural, tallers sobre la vida dels infants a d’altres cultures, sessions deTeatre Fòrum sobre immigració i diversitat, etc.

Consulta el programa de l'esdeveniment

Afegeix un comentari nou