La Sardana rep el diploma que l’acredita com un dels 10 tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra

El dissabte dia 6 de febrer la Federació Sardanista de Catalunya organitzarà a l’Escala (Alt Empordà) l’acte de lliurament del Diploma que acredita la Sardana com un dels 10 tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra. També es presentarà la Guia d’Aplecs de la Sardana de 2010. L’acte s’iniciarà a les sis de la tarda, a l’IES El Pedró de l’Escala.

El diploma que acredita la sardana com un dels deu tresors del patrimoni immaterial català i andorrà és un reconeixement avalat per la votació de més de 37.000 persones que van participar en la campanya organitzada per l’entitat “Capital de la Cultura Catalana” amb l’objectiu de divulgar i salvaguardar les diferents expressions patrimonials de la nostra cultura. La sardana es va classificar en segona posició en una llista de deu manifestacions entre les que també hi ha la Diada de Sant Jordi, els castells i la Patum de Berga.

El president de l’organització “Capital de la Cultura Catalana”, Xavier Tudela, que farà lliurament del document, serà rebut pel president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Durán. En l’acte també hi intervindran l’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig; el president de la Federació Sardanista de les comarques gironines, Xavier Tresserras i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya, Ramon Fontdevila.

També es presentarà la Guia d’Aplecs de la Sardana 2010, una publicació que promou la Federació Sardanista de Catalunya amb la col•laboració de les coordinadores sardanistes de les diferents demarcacions del Principat, així com les entitats sardanistes d’Andorra i la Federació Sardanista del Rosselló.

Després del lliurament del diploma i de la presentació de la Guia d’Aplecs, l’acte es clourà amb un concert a càrrec de la Cobla La Flama de Farners.

Per a més informació: DEPARTAMENT DE PREMSA – FEDERACIÓ SARDANISTA DE CATALUNYA
Apartat de correus 2572 - Barcelona – c/Virgili 28 local 8-9 – 08030 Barcelona (Barcelonès)
Telèfons 933197637/652488274
Correu electrònic: premsa@fed.sardanista.cat – Servei de Premsa: http://premsa.sardanista.cat/

Afegeix un comentari nou