La sardana vol ballar com a patrimoni de la humanitat

  • Sardanes

    La sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO - Font: Confederació Sardanista de Catalunya

La sardana podria esdevenir candidata a ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO si reuneix els suports necessaris.

El tango, el flamenc o la rumba cubana són algunes de les danses patrimoni de la humanitat. A la llista, ara s'hi podria sumar la dansa catalana més tradicional, la sardana. Aquesta és la voluntat de la Confederació Sardanista de Catalunya que ha impulsat la candidatura de la sardana a la Llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO.

Per cohesionar el món sardanista, esdevenir un referent de la cultura catalana i tenir aquest reconeixement a nivell mundial, la Confederació ha activat un portal de mecenatge obert a la ciutadania i a entitats per aconseguir 6.000 euros, per tal de sufragar costos de la candidatura. Es poden fer aportacions (de 10 a 500 €) i rebre fins a set packs de recompenses, entre elles, el CD "La Sardana, camí de la UNESCO"; la composició d’una sardana dedicada i personalitzada; o un conjunt d'arracades i penjoll en forma de sardana.

En aquests moments la candidatura compta ja amb la participació o el suport de l'Ens de l’Associacionisme Cultural Català; l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial; el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Congrés dels Diputats. La previsió de calendari és la següent:

• 30 de setembre de 2017: presentació de la candidatura a la Generalitat.
• 31 d'octubre de 2018: presentació de la candidatura al Consejo del Patrimonio Histórico.
• 30 de març de 2020: presentació de la candidatura a la UNESCO.

Les recompenses físiques seran entregades a partir del mes de setembre.L'organització es posarà en contacte amb totes les persones que hagin fet una aportació per concretar-ne l’entrega. A més, tots els mecenes que col·laborin en alguna donació seran convidats a la presentació de la Guia Sardanista 2018 que se celebrarà el dissabte 16 de desembre a les 18h. a Figueres, on es farà entrega d’un exemplar on sortiran tots els noms. En cas de no assolir l’import total, els diners col·lectats es destinaran íntegrament als treballs de la candidatura.

Afegeix un comentari nou