Lluïsos de Gràcia trenca barreres i acosta l'òpera al jovent

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
La façana dels Lluïsos de Gràcia Font: Lluïsos de Gràcia
La façana dels Lluïsos de Gràcia

Lluïsos de Gràcia trenca barreres i acosta l'òpera al jovent

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Joves músics presenten un cicle de tres reproduccions operístiques comentades que inclouran un col·loqui a la part final.

Lluïsos de Gràcia treballa per acostar un gènere musical tradicionalment estigmatitzat com és l'Òpera com a elitista a un col·lectiu a priori poc habituat a assistir a espectacles d'aquest registre, els joves.

A través de tres projeccions d'òpera (una cada mes) a un cost de 3€ la butaca per persona, Alícia Daufí (pianista), Jordi Clos (baríton), Xavier Borja (pianista) i Rai Paz (guitarrista de jazz), ens acostaran des de l'òptica més jove tres grans clàssics com són: 'Salomé', de Richard Strauss (17 de febrer), 'Don Carlo', de Verdi (31 de març) i 'Tristan und Isolde', de Wagner (14 d'abril).

I com ho faran? A l'inici de cada sessió, els joves músics faran una petita introducció d'entre deu i quinze minuts on presentaran cadascuna de les òperes programades, posant-les en el seu context històric, situant al públic l'autor, l'estil, els personatges i la veu. Al final de cada concert s'obrirà un torn de preguntes del públic assistent.

El cicle que programa Lluïsos de Gràcia és una molt bona oportunitat per acostar als més profans en la matèria l'òpera de tota la vida, a través del jovent. La iniciativa recorda a la que impulsa cada estiu el Gran Teatre del Liceu, amb el programa 'Liceu a la Fresca' que transporta una projecció d'òpera a diverses viles del país, a través de pantalles gegants i un format semblant al dels Cinemes a la Fresca.

Afegeix un comentari nou