Més de seixanta propostes de teatre emergent i de nova creació al Festival Mutis

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Cartell de la XII edició del Festival Mutis. Font: Festival Mutis
Cartell de la XII edició del Festival Mutis. Font: Festival Mutis
La presentació de la programació de la XII edició del Festival Mutis s'ha dut a terme a Lluïsos Teatre. Font: Festival Mutis
La presentació de la programació de la XII edició del Festival Mutis s'ha dut a terme a Lluïsos Teatre. Font: Festival Mutis
Alba Saura Clares, directora artística del Festival Mutis. Font: Festival Mutis
Alba Saura Clares, directora artística del Festival Mutis. Font: Festival Mutis

Més de seixanta propostes de teatre emergent i de nova creació al Festival Mutis

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Diversos espais de Sant Adrià del Besòs, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, com Lluïsos de Gràcia, la Nau Ivanow o nombrosos centres cívics, acolliran la programació garantint el compliment de les mesures de seguretat i aforaments.

El Festival Mutis de teatre independent i de nova creació arriba a la seva dotzena edició amb una seixantena de propostes que es podran veure del 8 al 18 d'abril en nombrosos espais de Sant Adrià del Besòs, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona. L'esdeveniment, consolidat dins del panorama barceloní, enguany augmenta la seva presència i emfatitza la seva aposta per les noves veus dramàtiques i l'escena emergent.

La programació que ofereix el Festival Mutis tracta d'abastar a un públic divers amb propostes innovadores i destacats títols de la dramatúrgia actual en diversos llenguatges escènics, com ara el teatre, la dansa, la performance, el teatre físic, les lectures dramatitzades, els tallers, el microteatre o l'escriptura en viu. A més, el festival es presenta com un concurs per premiar la qualitat dels treballs, a través de diferents seccions, totes avalades per un prestigiós jurat en cadascuna de les categories.

Entre els espais en els quals es podrà gaudir de la programació del Festival Mutis, destaquen importants enclavaments de l'escena de Barcelona com la Nau Ivanow, el recinte Fabra i Coats (Ateneu Harmonia, Espai Josep Bota), la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona, i Lluïsos Teatre de Gràcia, que el darrer cap de setmana del festival acollirà tres propostes.

Destaquen també altres espais que acolliran propostes del festival, com ara nombrosos centres cívics com el CC Drassanes, el CC Parc Sandaru, el CC Cotxeres i Borrell, el CC La Bòbila, el CC Can Clariana, el CC Can Portabella, l'Espai Jove La Fontana, l'Ateneu Adrianenc o el CC La Sagrera. D'altra banda, també es podran veure propostes a la Sala Melmac, la Sala Siconi o la Casa del Llibre.

Compliment de totes les mesures de seguretat

Enguany, el Festival Mutis es trobarà amb el repte de celebrar l'esdeveniment en context de pandèmia, quelcom que no va succeir l'any passat, ja que la gran majoria de l'onzena edició va tenir lloc poc abans de la declaració de l'estat d'alarma a mitjans del març de 2020. "Aquest any ens trobem davant d'una edició especialment important en el context actual, on la creació emergent precisa d'un suport més gran davant la complexa situació sociosanitària", manifesten des de l'organització.

Des del Festival s'assegura que es garantirà el compliment de totes les mesures de seguretat i els aforaments. Les entrades es podran reservar en línia al web de Festival Mutis, tot i que alguns dels espectacles ja han esgotat les localitats, "mostra de la destacada acollida que un any més l'esdeveniment està acollint".

Una programació diversa

La programació d'enguany és àmplia i diversa. Hi ha textos destacats de la dramatúrgia contemporània com 'A puerta cerrada' de Jean Paul Sartre (Companyia. Mutis por el foro, CC Drassanes); 'Homenaje a Federico García Lorca' (La Coquera, CC Can Portabella), 'De algún tiempo a esta parte' (Therkas Teatre, Nau Ivanow), 'Cinco horas con Mario' (Companyia. Mutis por el foro, Ateneu Adrianenc) o Tres sombreros de copa (companyia TECU, Ateneu L'Harmonia).

També destaca la nova creació, amb 'Let Me Down Slowly' (Companyia. Afflictus, Nau Ivanow), 'Museo de las relaciones imposibles: Amarillo' (Companyia Rommelen, Nau Ivanow), o 'No és necessari anar a la platja' (La Verguny, Nau Ivanow). La dramaturgia femenina està especialment representada al festival, amb obres com 'L'Última trinxera' de Guillermina Massana (Parc Sandaru), el cabaret de Las Marías (María La Culpa, Sala Melmac) o 'Intocables' de Marina Font (La Cadena, Fabra i Coats).

La majoria de propostes són nascudes en l'àmbit de Barcelona i rodalies, tot i que també s'hi ofereixen propostes de fora de Barcelona, com ara 'Nacer con culpa y sin nombre' (La Impura, CC Drassanes), 'Aminótica' des de Cadís amb Producciones el Dramaturgo, i les companyies de teatre universitari procedents de Pamplona, Madrid o La Rioja.

La pots consultar sencera en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou