Mobilització popular i ciutadana, l'eix de l'Enfocats 2018

Fundació Autònoma Solidària
Autor/a: 
Joana Rafart
 Font: Sergi Bernal
Font: Sergi Bernal
 Font: Antonio Litov
Font: Antonio Litov

Mobilització popular i ciutadana, l'eix de l'Enfocats 2018

Autor/a: 
Joana Rafart
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El Pati Llimona acull entre el 3 i el 27 de maig una nova edició d'aquest festival de fotografia.

L'atemptat a la Rambla, la manifestació multitudinària per les persones refugiades, l'1 d'octubre, la vaga feminista del 8 de març... Barcelona ha estat en aquest últim any escenari de multituidinàries i diverses mobilitzacions: la ciutat com ha estat epicentre de l'organització i la protesta ciutadana i els carrers han tornat a ser un espai polític i polititzat.

Així ho recullen les mostres del Festival Enfocats 2018, a través d’exposicions, amb taules, debats i amb activitats formatives, "on a través de protagonistes i persones que han viscut de molt a prop aquests fets que ens portaran a reflexionar sobre el moment històric actual", s'explica. La presentació d'aquesta exposició es fa el 3 de maig a les 19.30 h al Pati Llimona, el centre cívic del barri Gòtic i es presentaran les exposicions que en formen part, signades per fotoperiodistes i col·lectius i entitats que participen en el muntatge de les diverses mostres. Per exemple, hi participa el col·lectiu Fotomovimiento, que signen les fotografies sobre el procés social i polític a Catalunya; una crònica del 8 de març realitzada per Somatents; o l'exposició Barcelona amb altres ulls, realitzada pel Casal Infantil i Franja Gòtic Pati Llimona i l’Arxiu Fotogràfic del Barri Gòtic.

A més, entre el 3 de maig i el 27 de maig, s'oferirà una extensa programació amb tallers, passis audiovisuals, entre altres activitats.

Afegeix un comentari nou