Puja a la caravana que farà que la música soni més fort que les armes!

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Acte en benefici dels nens i nenes refugiats. Dins el marc de la Caravana Musical per la Pau
Acte en benefici dels nens i nenes refugiats, dins el marc de la Caravana Musical per la P

Puja a la caravana que farà que la música soni més fort que les armes!

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Sala Oriol Martorell acull un concert solidari el pròxim 3 de febrer a l'Auditori de Barcelona, però el projecte no s'atura aquí.

El Projecte Caravana Musical per la Pau vol fer "que la Música soni més fort que les armes" portant instruments musicals i tècnics en educació musical, voluntaris i autòctons, als infants sirians refugiats al Líban. Per això, ha programat un concert el pròxim 3 de febrer, a les 18h, a l'Auditori de Barcelona, a càrrec de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, dirigida per Carlos Checa. L'orquestra preveu tocar peces de Wagner i de Bruckner.


Més enllà del concert. En què consisteix la iniciativa 'Caravana Musical per la Pau'?

L'Associació de Treballs d'Atenció a les Persones (ATAP), que és la promotora d'aquest projecte, és una entitat sense ànim de lucre creada arran del desig d'ajudar a apaivagar les necessitats bàsiques i reals d'un col·lectiu en risc d'exclusió social, sense feina, en situació precària i vulnerable. Amb aquesta caravana musical, el que es vol, bàsicament, és que la música soni més fort que les armes, en zones de conflicte com ara el Líban, un estat que compta amb 4,5 milions d'habitants, i 1,1 de refugiats (malgrat que Nacions Unides calcula que n'hi ha vora 200.000 més sense registrar), la gran majoria d'origen sirià.

El projecte s'estructura en tres fases:

La primera és la de recollida d'instruments i l'entrega a la població de destí, juntament amb el professorat tècnic.

En segon lloc, l'entitat s'encarregarà de mirar d'aconseguir fons econòmics per poder mantenir el projecte al llarg del temps. Per poder assolir-ho, ATAP proposa el següent número de compte en el qual s'acceptaran les donacions: ES35 2100 0134 1101 0163 1442, tot indicant nom, cognoms i DNI del titular de la donació.

Finalment, una presentació en forma de concert a Barcelona per mostrar tot el treball dut a terme al llarg del recorregut d'aquesta caravana musical per la pau.

Afegeix un comentari nou