Un concert circular obrirà la campanya ‘Palestina Batega’

Associació Catalana per la Pau
 Font:
'Palestina Batega' té l'objectiu principal de donar la veu als palestins i les palestines i fer-la present a Catalunya

Un concert circular obrirà la campanya ‘Palestina Batega’

Associació Catalana per la Pau

Resum: 

L’Associació Catalana per la Pau acaba de posar en marxa 'Palestina Batega,' una iniciativa que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya mitjançant algunes de les seves expressions culturals més populars.

Ja fa setanta anys que el poble palestí viu sota una vulneració sistemàtica dels seus drets i llibertats fonamentals: Israel, malgrat la seva aparença de país democràtic, no compleix amb les resolucions de les Nacions Unides i viola constantment la legalitat internacional.

Al llarg d’aquest 2018, la Franja de Gaza ha viscut una forta escalada del conflicte. En els darrers mesos, mes d’un centenar de palestins, inclosos infants, han sigut assassinats per les Forces de Seguretat israelianes, i a això cal sumar-hi les més de 4.100 persones ferides a la línia fronterera. Paral·lelament, els atacs dels colons als palestins de Cisjordània han sigut aquest estiu els més alts dels darrers tres anys.

La demolició de cases i els desplaçaments forçats han continuat creixent a Cisjordània, incloent Jerusalem Est. A les presons, hi malviuen un total estimat de 440 homes i dones palestins, sota l’anomenat sistema de "detencions administratives”, entre d’ells, centenars de menors d’edat.

Davant d'aquesta situació, l'Associació Catalana per la Pau engega 'Palestina Batega' amb l'objectiu principal de donar la veu als palestins i les palestines i fer-la present a Catalunya, per tal d’estendre ponts de solidaritat entre tots dos pobles.

A través de la música, el cinema, el circ o la poesia, la campanya aposta per obrir espais de diàleg i aprenentatge, i alhora actuar com a altaveu de les violacions dels drets humans que pateix el poble palestí.

Campanya de micromecentage

Per tal de poder finançar la visita dels músics palestins i l’organització del concert, l’Associació Catalana per la Pau ha obert una campanya de micromecenatge al portal verkami. Si voleu contribuir-hi, podeu fer-ho a través d’aquest enllaç.

Una experiència sonora aural

La primera de les activitats programades de 'Palestina Batega 'és un concert circular del grup palestí Al Kamandjati Ensemble i Cordes del Món, amb la col·laboració especial de la guitarrista i cantant Ana Rossi i la violoncel·lista Marta Roma. Tindrà lloc el dia 1 de desembre al Centre Cultural el Born de Barcelona.

Es planteja com una conjunció musical que transporti el públic a la vida i els carrers de Ramal·lah, Jenin, Jericó o Jerusalem, amb un repertori que inclourà: 'samai', 'longa', peces basades en el cançoner clàssic àrab (com la 'taktoka'), cançons tradicionals de la música palestina i catalana, a més de nombroses emocions sensorials.

Al Kamandjati Ensemble és un grup de músics palestins creat per l'associació Al Kamandjati (AK), fundada l’any 2002 pel reconegut compositor i instrumentista Ramzi Aburedwan, amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos.

Cordes del Món, dirigit per Ernesto Briceño, és un projecte d’orientació social, cultural i educativa que basa el seu contingut musical en els instruments de corda i està pensat perquè hi participin des d’un músic fins a un total de vint-i-dos, en funció de cada espai i cada temàtica.

Afegeix un comentari nou