30.000 dependents moderats exclosos de la Llei de la Dependència

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

30.000 dependents moderats exclosos de la Llei de la Dependència

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El Govern estatal deixarà sense prestació a 30.000 dependents moderats que s’havien d’incorporar al sistema al gener de 2012.

Des de l’any 2006,en què es va aprovar la Llei de Dependència, els dependents s’han incorporat gradualment al Sistema Nacional de Dependència, per acollir-se als diferents serveis i prestacions.

El gener de 2007 s’hi van afegir els grans dependents (Grau III, nivell II-I); el segon i tercer any (2009-2010), s’hi van afegir els dependents severs (Grau II, nivell I).

Al cinquè i sisè any (2011-2012) s’havien d’incorporar al sistema els valorats com dependència moderada (Grau I, nivell II), però el Consell de Ministres va aprovar el passat 30 de desembre posposar la instauració de noves categories de beneficiaris fins l’any 2013.

Font: Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials

Aquesta és una de les noves retallades del Govern per a l’any 2012, retallada que ha criticat el president de la Federació Empresarial d’Asistencia a la Dependència (FED), Alberto Echevarría, ja que considera que afectarà a milers de llocs de treballs dels centres de dia i atenció a domicili.

A més, Alberto Echevarría considera que el cost total d’aquesta despesa és insignificant, només un 0,6% del total respecte els ajuts atorgats als beneficiaris del sistema, i per tant aquestes prestacions són les més barates.

D’altra banda, la inserció de la categoria dels dependents lleus (Grau I, nivell) també patirà una demora d’un any per accedir al sistema, ja que es posposa la seva entrada fins al gener de 2014.

Afegeix un comentari nou