Catalunya ja ha cobrat del Fons de Liquiditat

  • Imatge porquet guardiola. Font web Generalitat de Catalunya

    Imatge porquet guardiola. Font web Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha cobrat els 568 milions d’euros del Fons de Liquiditat que li mancaven per fer front als pagaments a les entitats socials, centres sanitaris i educatius. 

El passat 9 d’octubre, la Generalitat de Catalunya va cobrar els 568 milions d’euros del Fons de Liquiditat Autonòmic per realitzar els pagaments pendents del mes de setembre als hospitals, centres educatius i entitats socials.

A més dels 568 milions d’euros, les arques catalanes van rebre per part de l’Estat 471 milions l’anterior setmana, la qual cosa significa que la Generalitat ha rebut 1.039 milions d’euros dels 5.023 milions que ha demanat al fons de rescat per a les autonomies.

L’endarreriment en el pagament del Fons de Liquiditat per part del Govern central ha provocat un impagament de quotes a la Seguretat Social durant el mes de setembre, fet pel qual s’ha generat un recàrrec de 24 milions d’euros.  El Govern català ha anunciat que recorrerà aquesta sanció davant del Ministeri de Treball.

D’altra banda, les entitats no lucratives que tenen concerts amb la Generalitat encara no han rebut els imports impagats del mes de juliol i això està provocant un gran neguit a les entitats socials, ja que l’actual situació de precarietat econòmica posa en perill la continuïtat de les tasques socials que duen a terme.  

 

 

Afegeix un comentari nou