Combatre la pobresa és possible gràcies a les microfinances

Enguany l’ONG Financers Sense Fronteres ha presentat en una conferència a Madrid la importància de les microfinances com a font de finançament per a les persones excloses del sector bancari. A través d’aquesta eina, es desenvolupa també el creixement econòmic en les zones mes necessitades.  

Financers Sense Fronteres és una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 2010 gràcies a l’enginy d’uns professors d l’IE Business School. Aquesta entitat actua a la República de Ghana i ajuda a tirar endavant la vida de les persones més vulnerables de la regió avalant els seus projectes i assessorant-los econòmicament, ja que sense aquesta ajuda no podrien accedir aquest tipus de finançament.

Sota el títol “Finances d’impacte social”, el passat dijous 21 de juny es va celebrar a la Borsa de Madrid una conferència sobre l’impacte social de les microfinances, organitzada per l’ONG Financers Sense Fronteres amb la col·laboració del Institut Espanyol d’Analistes Financers (IEAF).

Els principals punts de la conferència van ser:

  • Les finances com a motor del desenvolupament econòmic.
  • La sensibilitat social en l’ensenyament financer i de negocis.
  • Impulsant societats a través del microcrèdit, la experiència de Financers Sense Fronteres.
  • Inclusió financera en un mon globalitzat.

 

El ponents participants van ser Fernando Fernández Méndez, professor d’economia; Juan Carlos Ureta, President IEAF; Ignacio de la Torre, Vicepresident de Financers Sense Fronteres; i Guillermo de la Dehesa, President de Financiers Sense Fronteres.

Les entitats van manifestar en aquesta conferència que per guanyar la batalla contra la pobresa s’ha d’estimular fomentant l’emprenedoria empresarial a través de les microfinances. Segons Financers Sense Fronteres, aquest tipus de productes financers són eines que ajuden a créixer l’economia i, per tant, si la gent sense recursos pogués accedir a les microfinances podrien produir i també consumir, que és el motor de l’economia.

Més informació.

Afegeix un comentari nou